Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Samverkanssamordnare till Länsverksamhet Psykiatri, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vi söker nu en Samverkanssamordnare till Länsverksamhet Psykiatri. Uppdraget är länsövergripande med huvudfokus på Sundsvall utifrån att slutenvården bedrivs där.

Arbetsuppgifter

I rollen som samverkanssamordnare arbetar du främst utifrån lagen; Trygg, säker och samordnad vård- och omsorgsprocess som infördes 1 januari 2018 för samverkan vid utskrivning av sluten hälso- och sjukvård. Du kommer att arbeta med patienter i både den öppna och slutna vården, men främst med de patienter som tillhör de Affektiva mottagningarna A och B och Neuropsykiatriska mottagningen.

Uppdraget innefattar att samordna samverkan mellan interna och externa aktörer i samband med utskrivning från slutenvården för att fullfölja klinikens uppdrag som fast vårdkontakt.
Du agerar stöd till kollegor i både sluten- och öppenvård i samverkansfrågor. Som samverkanssamordnare är du en del av det systematiska kvalitetsarbetet på kliniken avseende samverkansfrågor för att på så vis identifiera utvecklingsområden i samverkansprocesser och tillsammans med ledningen planera för att åtgärda dessa via t.ex. utbildningssatsningar. I rollen är du delaktig i avvikelsehantering inom området i syfte att förbättra verksamheten och uppdraget.

Rollen innebär också att du är klinikens representant i det påbörjade utbildningssatsningen om "Samverkan vid utskrivning/utslussning från psykiatrisk slutenvård" som Kommunförbundet Västernorrland samordnar utifrån statliga medel för området psykisk hälsa.

Hos oss får du ett positivt och öppet arbetsklimat med kompetenta kollegor och handledare samt goda möjligheter till utbildning och kompetensutveckling.
Vi tillämpar flextid och arbetstiderna är måndag till fredag kl 8-17, med möjlighet till individuell anpassning,
Friskvård - både i form av friskvårdslokaler och friskvårdstimme varje vecka, om verksamheten tillåter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat sjukvårdsutbildning såsom t.ex. undersköterska, sjuksköterska, socionom eller annan likvärdig utbildning. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift.

För denna roll krävs att du har intresse och vilja att utveckla god kännedom om samverkan både klientnära och på en mer systematisk nivå. Detta genom att erhålla och sprida kunskap om externa aktörers uppdrag i samverkan samt kunskap om lagstiftningen kring samordnad individuell plan (SIP) och samordnad vårdplan (SVPL).

Du bör vara intresserad av psykiatriskt teamarbete och samverkan med andra uppdragsgivare såsom kommun, socialtjänst och Primärvård. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar en god samverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-27
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna Edblom
Enhetschef
Telefon: +4660181995

Annika Söderberg
Kommunal Västernorrland
Telefon: 073 270 95 52
Mobiltelefon: 073 270 95 52