Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Beredskapsstrateg till Regionledningsförvaltningens kansli

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Regionledningsförvaltningens kansli ingår som en självständig verksamhet inom Regionledningsförvaltningen och har ett brett uppdrag med bland annat administration av politiska sammanträden, diarieföring, säkerhet/krisberedskap, ärendehantering och juridik. Inom verksamheten finns även Regionarkivet.

Krisberedskap och civilt försvar är högst aktuella områden inom Region Västernorrland som i samband med totalförsvarsplaneringen är under förändring och utveckling. För att möta behovet av förändring och utveckling söker därför enheten en beredskapsstrateg för arbete med civilt försvar. Arbetet tar sin utgångspunkt i bland annat överenskommelsen om regionernas arbete med krisberedskap och civilt försvar, överenskommelsen om hälso- och sjukvårdens arbete med civilt försvar, Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om katastrofmedicinsk beredskap och lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser och höjd beredskap.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete kommer du att stödja den regionala kris- och beredskapsfunktionen. Du kommer ha det strategiska ansvaret för arbetet med det civila försvaret och utifrån lagstiftning och överenskommelser samordna planeringen och uppbyggnaden av det civila försvaret i regionens olika verksamheter. I arbetet ingår även att bereda underlag för rapportering och uppföljning både internt och externt. Beredskapssamordnaren har en viktig roll i krisledningsorganisationen i händelse av samhällsstörningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot säkerhet och krisberedskap och minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området samhällsskydd och beredskap.
Det är meriterande om du är sjukvårdsutbildad eller har arbetat med krisberedskap och civilt försvar inom region eller annan offentlig organisation. Du som söker har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Eftersom resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Som beredskapsstrateg är det viktigt att du har stark integritet och högt säkerhetsmedvetande.
För att lyckas i rollen ser vi att du är resultatfokuserad och drivs av att arbeta mot uppsatta mål. Möts du utav bakslag arbetar du fokuserat för att hitta lösningar utan att tappa motivationen. Vi kan erbjuda dig ett arbete där du både får arbeta självständigt och ta eget ansvar för att driva din uppgift framåt och ha nära samarbeten och kontakter med andra. Du kommer ges ansvar att själv planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du kommer att få tillhöra en härlig arbetsgrupp där vi ser att du kan bidra med en positiv anda, tydlig kommunikation och konstruktivt förhållningssätt! Har vi det nya uppdraget du söker? Vill du vara med att utveckla krisberedskapen i vår region? Välkommen med din ansökan!

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras före anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde och placeringsort inom regionen enligt överenskommelse.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Krister Bjermert
Verksamhetschef
Telefon: 072-5348101

Lotta Hultman
Vision
Telefon: 073-083 07 42

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832