Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till Inköp och upphandling

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Verksamhetsområdet Inköp och Upphandling genomför operativa och strategiska inköp och upphandlingar med tillämpning av upphandlingslagar, avtalsuppföljning, driver miljö- och hållbarhetsfrågor samt ansvarar för e-handel. Med inköp i fokus jobbar vi med spännande och omväxlande arbetsuppgifter. Genom att använda offentlig upphandling som styrmedel kan regionen driva samhällsutvecklingen i en hållbar riktning. Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en positiv och engagerande arbetsmiljö med ca 34 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Detta chefsuppdrag erbjuder dig utmanande och omväxlande arbetsuppgifter i nära samarbete med våra uppdragsgivare, medarbetare inom ditt område och de centrala staber som stödjer linjeorganisationen. Du ska etablera en god arbetsmiljö med delaktighet och gemenskap samt skapa förutsättningar för medarbetare att växa och utvecklas i sina roller.
Du kommer både att ha en ledande och coachande roll där du arbetar processinriktat och har en chefsroll som kräver att du kan leda och fördela arbetet, prioritera och hitta samverkansmöjligheter på olika nivåer i organisationen.

Ditt uppdrag är att leda och utveckla Inköp och Upphandlings team för:
- E-handel, administrerar och utvecklar E-handelssystemet samt är "second line support"
- Avtalsförvaltning, förvaltar och följer upp avtal, informerar och stöttar regionens beställare i avtalsfrågor samt ansvarar för leverantörsrelationerna.
- Avrop, avropar bemanningstjänster från regionens ramavtal.

Stort fokus kommer ligga på att optimera arbetssätt och processer. Som chef kommer du även vara förvaltningsledare för Region Västernorrlands e-handelssystem och upphandlingsverktyg. Regionen arbetar enligt förvaltningsmodellen pm3.

I ditt ledarskap stödjer du medarbetarna genom dialog och återkoppling samt främjar ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat. Du kommunicerar mål och visioner och genom att vara en inspirerande och stödjande ledare hjälpa din grupp att leverera i samklang med regionens mål. Som enhetschef har du ansvar för ekonomi- och personalfrågor i nära samarbete med regionens stödfunktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi/ teknik/juridik alternativt har annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för befattningen.

Meriterande om du har:
- erfarenhet från arbete med Lagen om Offentlig Upphandling och andra tillämpliga regelverk
- erfarenhet att arbeta med e-handelsplattform
- erfarenhet från förhandling och avtalsuppföljning

Som person tar du gärna initiativ till aktiviteter och förändringar. Du tycker om att leda och motivera andra för att nå gemensamma mål. Att samarbeta och skapa goda relationer är en naturlig del i din vardag. I din planering av verksamheten så ser du långsiktigt och till helheten och arbetar med ständiga förbättringar av verksamhet och processer. Chefer i Region Västernorrland utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och som präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Välkommen med din ansökan!

Anställning tillsvidare med start enligt överenskommelse. Tidsbegränsat chefsförordnande (4 år). Tillsvidareanställning erhålls i förvaltningen inom grundprofessionen.
Placeringsort inom regionen enligt överenskommelse.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sofia Wiklund
Verksamhetschef
Telefon: +4661180423
Mobiltelefon: 070-191 75 21

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Emma Jonsson Håkansson
Vision
Telefon: 0611-803 95