Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Arbetsterapeut till Habiliteringsmottagningen, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha ett roligt, utvecklande och spännande arbete med många aktiva och kompetenta kollegor? Vill du vara med och vidareutveckla habiliteringsmottagningen I Örnsköldsvik? Då är detta en möjlighet för dig!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Inom regionens länssjukvårdsverksamhet Habilitering arbetar cirka 100 stycken medarbetare. Habiliteringsmottagningen i Örnsköldsvik är en specialistmottagning för barn, ungdomar och vuxna som har en varaktig funktionsnedsättning där de största grupperna är autism, cerebral pares samt utvecklingsstörning.

Nu söker Habiliteringsmottagningen i Örnsköldsvik en arbetsterapeut!

Arbetsuppgifter

Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället. I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar. Vi arbetar utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv. Vi ser stora fördelar med teamarbete där arbetsterapeut, kurator, psykolog, specialpedagog och sjukgymnast ingår. Teamet arbetar också tillsammans med habiliteringsläkare, logoped och sjuksköterska. En god samverkan mellan yrkesgrupper är en nödvändighet för kvalitet i arbetet med barnet och deras nätverk.

Du kommer främst att arbeta med barn 0-15 år. I arbetet ingår bland annat att göra utredningar, bedömningar och behandlingar, där en del av arbetet handlar om att anpassa vardagsmiljön och att prova ut, justera och förskriva olika typer av fysiska och kognitiva hjälpmedel. Arbetet innebär även att ge information, rådgivning, handledning och utbildning till personal eller andra personer i patientens nätverk. Samverkan med interna och externa verksamheter. Ett varierande arbete där flexibilitet och förmåga att hitta lösningar på stora och små problem är viktigt.

Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med möjlighet till flextid och friskvård på betald arbetstid, samt goda utvecklingsmöjligheter!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med neurologiska och neuropsykiatriska funktionshinder är meriterande. Eftersom resor i tjänsten förekommer krävs körkort. Vi lägger stor vikt vid personliga kompetenser, vi ser att du som söker är trygg och stabil, du tar ansvar för din uppgift, strukturerar och driver själv ditt arbete. En god samarbetsförmåga är en förutsättning för att trivas i rollen, där kommunikation och lyhördhet till kollegor är viktigt. Vi ser även att du är lojal och att du har en pedagogisk insikt och kan anpassa dig efter vad situationen kräver. Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare!

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ann-Chatrine Nilsson-Lewander
Enhetschef
Telefon: 066089424/0701917093

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832