Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Lärare i Matematik till Ålsta folkhögskola, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

I Kultur och bildningsverksamheten finns Region Västernorrlands kulturenhet och regionens tre folkhögskolor: Ålsta, Hola och Örnsköldsvik, tillsammans utspridda på sex orter i länet. Vi satsar och arbetar för ett hållbart och demokratiskt Västernorrland. Tillsammans kan vi erbjuda jobb med spetskompetens inom konst-, kultur och folkbildning i samverkan med våra partners. Vi arbetar för ett rikt konst- och kulturliv samt ett brett utbud av utbildningsmöjligheter vilket medverkar till Västernorrlands attraktivitet och utveckling.

Region Västernorrland söker
Lärare i Matematik till Ålsta folkhögskola i Sundsvall
Anställning Vikariat från och med 2021-08-09 -2022-06-30.

Arbetsuppgifter

Ålsta Folkhögskola består av två enheter, dels en internatfolkhögskola belägen i Fränsta och en dagfolkhögskola i centrala Sundsvall. Skolan är religiöst och politiskt obunden. Skolan bedriver kursverksamhet inom områdena, allmän kurs, musik och konstkurser, kvalificerad behandlingspedagog samt integrationskurser. Skolan är också ansvarig för Region Västernorrlands utbildningar i motiverande samtal samt har skolverksamhet på Rättspsykiatriska regionkliniken. På skolan arbetar ett fyrtiotal pedagoger och ett tiotal servicepersonal.

Att arbeta som pedagog på Ålsta folkhögskola ger dig möjligheter att fokusera på individen och lärandet. Vi arbetar i arbetslag samt ämneslag, detta för att hela tiden ligga i framkant för deltagarnas lärande och behov. Vi ser kompetensutveckling som en naturlig del i vår vardag, både individuell men även gemensam i arbetslag.

Du som får detta vikariat kommer både att undervisa på allmän kurs samt ca 1 dag/v på rättspsykiatriska regionkliniken. På allmän kurs studerar deltagarna kurser på grund samt gymnasienivå, för att få grundläggande behörighet mot högre studier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete.
Du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du har god förståelse för hur deltagaren tar till sig kunskap och allas olika förutsättningar.

Du som söker har lärarutbildning inom matematik. Du har vana av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionshinder. Meriterande är om du har ämneskompetens i ett eller fler ämnen förutom matematik samt erfarenhet av att arbeta inom folkbildning.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Linnea Eliasson
Lärarförbundet

Malin Svensson Draxten
Enhetschef