Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Cytodiagnostiker, Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Avdelningen för patologi och cytologi har cirka 40 medarbetare som är medicinska sekreterare, obduktionstekniker, cytodiagnostiker, biomedicinska analytiker, läkare och administrativ personal. Det är en länsspecialitet och betjänar regionens hälsocentraler och sjukhuskliniker, samt de privata vårdcentralerna/vårdgivarna. Genom avdelningen strömmar årligen ca 15 500 patologi, 4 000 cytologi, 18 000 cervixprover och 1 000 avlidna i bårhusets lokaler. Vi utför ca 150 obduktioner varje år.

Arbetsuppgifter

Som cytodiagnostiker arbetar du i samverkan med laboratoriet och läkarna. Du har ett ansvar att besvara de gynekologiska cellproverna inom GCK, övrig negativ cytologi samt deltar vid direktmikroskopi vid EBUS på lungmottagningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en magisterexamen i cytologisk diagnostik. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har några års erfarenhet i yrket.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan.

Vi tillämpar lönetrappa utefter ansvar.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare!
Varmt välkommen med din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ingela Pirttilä
Enhetschef
Telefon: +4660181313

Lena Engström
Naturvetarna
Telefon: +4660181319