Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Lärare i Svenska/SO till Ålsta folkhögskola

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

Ålsta Folkhögskola består av en internatfolkhögskola belägen i Fränsta och en dagfolkhögskola i Sundsvall. Skolan är religiöst och politiskt obunden. På skolan arbetar ett fyrtiotal pedagoger och ett tiotal servicepersonal. Skolan bedriver kursverksamhet inom områdena, allmän kurs, musik och konstkurser, behandlingspedagog samt integrationskurser. Skolan är också ansvarig för Region Västernorrlands utbildningar i motiverande samtal.

Arbetsuppgifter

Nu har du som har en lärarutbildning med ämnena svenska och SO chansen att få arbeta med folkbildning på Ålsta folkhögskola Sundsvall. Folkhögskolan är en unik utbildningsform, som fyller en viktig funktion i det svenska samhället. Pedagogiken betonar aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp.

Detta vikariat kommer innebära att du främst arbetar på vår allmänna kurs, där vi i stor utsträckning arbetar tematiskt. Förutom att undervisning inom dina ämnesområden kommer du även att ansvara för planering, struktur och genomförandet av de tematiska upplägget i din klass. Du kommer att tillhöra ett klassarbetslag, där det ingår mentorsuppgifter samt ett temaarbetslag, där planerandet av temat ingår. Utöver detta så ingår det även att vara delaktig i planering och genomförande av kurs- och skolgemensamma aktiviteter.

Kvalifikationer

Du som söker har en lärarutbildning inom Svenska/SO och har vana av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionshinder.

Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete.
Du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du har god förståelse för hur deltagaren tar till sig kunskap och allas olika förutsättningar.

Anställningen är en vikariatsanställning under perioden 2021-11-01 tom 2022-07-01.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-22
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Malin Svensson Draxten
Enhetschef
Telefon: 073-2713353

Stefan Gunnarsson
Lärarförbundet
Telefon: 070-285 94 88