Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Regionövergripande verksamhetsutvecklare

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

IT- och digitaliseringsverksamheten ska bidra till verksamhetsutveckling för förnyelse inom Region Västernorrlands prioriterade utvecklingsområden. Uppdraget handlar om att leda, styra och utveckla verksamheterna i regionen genom att använda resurser så effektivt som möjligt för att i slutänden nå uppsatta mål.

Till Enheten för Digitalisering och Kärnverksamhet söker vi två regionövergripande verksamhetsutvecklare.

Arbetsuppgifter

Som regionövergripande verksamhetsutvecklare stödjer och möjliggör du verksamhetsutveckling i nära samarbete med chefer, strategiska roller och vårdens aktörer. Din roll är att leda hur arbetet för att uppnå utveckling ska läggas upp på uppdrag från verksamheten. Du ansvarar för att regionens fastställda utvecklingsprocess tillämpas och bidrar till att sprida kunskap om den.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:
- Processledning, exempelvis genom att leda en arbetsprocess för verksamhetsutveckling
- Metodstöd, exempelvis ge stöd till medarbetare och chefer vid utformning av utvecklingsuppdrag och användning av förbättringsverktyg
- Förändringsledning, exempelvis processleda grupper, handleda chefer och utgöra ett stöd vid förändrings- och förnyelsearbete
- Utbildning, exempelvis utbilda medarbetare och chefer i förbättringsverktyg, metoder och modeller
- Operativt stöd till behovsägare, exempelvis kartlägga nuläge, identifiera problem och behov, fånga idéer och skissa på lösningar samt föreslå en riktning framåt.
- Omvärldsbevakning inom regionens prioriterade utvecklingsområden i syfte att, på ett systematiskt sätt, samla och sprida goda exempel som kan inspirera och implementeras i regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för tjänsten relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har erfarenhet av process- och projektledning, av att sammanställa underlag och skriva rapporter samt att ge metodstöd. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Det är meriterande om du har förståelse för hur hälso- och sjukvårdssystemet är uppbyggt och fungerar. Vi ser också gärna att du tidigare arbetat med verksamhetsutveckling som involverar både interna och externa aktörer. Vissa spetskompetenser kommer vara viktiga för att stötta utveckling för förnyelse inom RVN, det kan t.ex. vara kompetens inom tjänstedesign, digitalisering, implementering och nyttorealisering.

Dina personliga kompetenser är också viktiga för tjänsten. Vi söker dig som arbetar bra med andra och är lyhörd i ditt bemötande. Du har förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och ser till helheten. Du har vidare lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och är van att utföra ditt arbete självständigt.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lars T Jarl
SACO
Telefon: +4661180133

Pia Stranneryd
Vision
Telefon: +4660183796

Jonas Bylund
Enhetschef
Telefon: +4661180259