Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till Psykiatrisk mottagning, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vuxenpsykiatriska verksamheten i Örnsköldsvik består av en mottagning och ett specialistpsykiatriskt omvårdnadsteam. Psykiatriska mottagningen är en allmänpsykiatrisk mottagning som riktar sig till personer över 18 år som är i behov av psykiatrisk vård på specialistnivå. Mottagningen är centralt belägen i Örnsköldsvik. På vår mottagning arbetar ett 40-tal behandlare av olika professioner och vi bedriver teampsykiatri. Vi lägger stor vikt vid bedömning/diagnostik och evidensbaserad behandling där vi kan erbjuda ett brett behandlingsutbud. Vi bedriver både individuell- och gruppbehandling. Vi är HBTQ certifierade.

Psykiatriska mottagningen i Örnsköldsvik söker nu en kurator för visstidsanställning med tillsättning omgående, till och med 2022-09-30.

Arbetsuppgifter

Som kurator inom psykiatrin träffar du patienter med ett brett spektrum av psykiatriska tillstånd, där kuratorn står för det psykosociala perspektivet i teamarbetet runt patienten. Du kommer att ingå i ett behandlingsteam på vår mottagning. Arbetsuppgifterna innebär att samordna insatser och samverka med andra vårdgivare runt patienten, att vara uppdaterad om samhällets resurser, stödsamtal utifrån psykosociala belastningsfaktorer, uppmärksamma barns behov, anhörigstöd och psykosociala kartläggningar.

I introduktionen får du en utsedd mentor att arbeta tillsammans med den första tiden samt regelbunden kuratorshandledning. Kuratorerna på mottagningen finns representerade i samtliga team, men samarbetar även med varandra för ett utvecklat socialt arbete inom den specialiserade psykiatrin. I detta ingår bland annat uppdrag att se till barns behov. Som kurator på mottagningen erbjuds du regelbunden yrkeshandledning samt eventuell KBT-handledning/DBT-handledning

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom med ett genuint intresse för arbete med personer med psykisk ohälsa. Har du grundläggande psykoterapiutbildning KBT är det meriterande. Erfarenhet av myndighetsutövning och/eller biståndshandläggning ses även som meriterande för anställningen. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du är en trygg och stabil person med god empatisk förmåga. Du har lätt för att skapa bärande relationer till patienter, närstående och samarbetspartners. Att du har en välutvecklad förmåga att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra yrkeskategorier är en viktig framgångsfaktor för denna roll.

Varmt välkommen med din ansökan!
Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Allmän visstid

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-12
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Amanda Englund
Enhetschef
Telefon: 073-2742319
Mobiltelefon: 073-2742319

Nina Kemi Westling
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4666089719