Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Specialpedagog till Hörselhabilitering, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Hörselhabiliteringen ingår i Länssjukvård Ögon/Hörselvård.

Vi söker nu specialpedagog till vår verksamhet i Härnösand för tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Hörselhabiliteringen erbjuder insatser till alla barn och ungdomar med hörselnedsättning, dövhet, dövblindhet, ljudkänslighet och tinnitus. Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team med olika professioner där du bidrar utifrån din specifika yrkeskunskap.

Inom hörselområdet sker det ständig utveckling med ny forskning och medicintekniska framsteg. Hörselvården ger därför goda förutsättningar för medarbetarna att utvecklas inom sin profession och verksamhetsområde. Inom Hörselvården har vi just köpt in verktyget LENA, som är en produkt utvecklad för att samla in statistik över ett barns språkomgivning för att på bästa sätt kunna stötta föräldrar och följa upp talutveckling hos små barn. Vi hoppas att du ser det som en möjlighet till utveckling av ditt och verksamhetens arbete.

I uppdraget som specialpedagog ingår att genomföra behovsanalyser, erbjuda och genomföra insatser som ett stöd i barnets kommunikationsutveckling genom lyssnande och talspråk. I ditt uppdrag jobbar du med insatser utifrån AVT (Auditory Verbal Terapy). AVT är en metod som bygger på föräldrahandledning där föräldrarna får regelbundet stöd i att hjälpa sitt barn, som har hörapparat och /eller cochleaimplantat. att utveckla talspråk genom att använda sin hörsel och förmåga att lyssna optimalt. Har du inte någon utbildning inom AVT, kan en sådan bli aktuell.

Annat som ingår i rollen är:
- Utprovning och förskrivning av kompletterande hörseltekniska skolhjälpmedel ingår i rollen.
- Att tillsammans med patienten och vårdnadshavare upprätta habiliteringsplaner/vårdplaner över de insatser som ska ges, samt följa upp insatser och utvärdera resultat .
- Att tillsammans med tekniker genomföra hörselkonsultationer till förskolor/skolor där barn med kompletterande teknik vistas.
- Att samverka med förskolor/skolor och andra vårdgivare/instanser.
- Att delta och ta ansvar i arbetet med LENA, som är ett verktyg för att stötta föräldrar och följa upp språkutveckling hos ett litet barn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog med inriktning hörsel eller likvärdig utbildning. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har kunskap inom hörselområdet och kompletterande hörteknik samt påbyggnadsutbildning mot tal, språk och kommunikation. Tidigare erfarenhet från arbete inom habilitering inom hörselområdet samt erfarenhet av att jobba med barns språkutveckling är meriterande. Har du utbildning och/eller arbete utifrån AVT samt verktyget LENA ses även det som meriterande för tjänsten.

Då hörselvården är en länsverksamhet ingår resor i tjänsten. B-körkort fordras därför.

För att trivas i denna roll ser vi att du är en person som är trygg att arbeta under eget ansvar såväl som i samarbetet med kollegor. Du har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap samt personers olika förutsättningar och anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap därefter. Du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ta chansen att arbeta tillsammans med oss i ett spännande verksamhetsområde som ständigt utvecklas!
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-14
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Åsa Vesterlund
Enhetschef
Telefon: +46611846 61

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832