Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Hälsocentralschef till Hälsocentralen Ånge

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hälsocentralen Ånge är en omtyckt arbetsplats där nära teamarbete och mångårig erfarenhet är en av framgångsfaktorerna.. Vi är 24 medarbetare på arbetsplatsen med olika kompetenser inom hälso- och sjukvård. Hälsocentralen Ånge är belägen cirka 10 mil väster om Sundsvall, med goda kommunikationsmöjligheter. Vi arbetar för ett gott samarbetsklimat med övriga vårdgivare i kommunen med utveckling mot nära vård för våra medborgare.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda och utveckla Hälsocentralen Ånge. Som hälsocentralschef har du ett övergripande ansvar för enhetens samlade verksamhet, personal och ekonomi. Du har även ansvar för att vidareutveckla kvalitet, arbetsmiljö, patientsäkerhet och resurseffektivitet inom din enhet.

Rollen som hälsocentralschef är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap, men övervägande delen i uppdraget är av operativ karaktär. Du är hälsocentralens ansikte utåt och arbetar aktivt med att kontinuerligt utveckla, förbättra och marknadsföra hälsocentralen så att den ska vara attraktiv och konkurrenskraftig, för såväl medborgare som medarbetare. För att skapa en attraktiv, modern och hållbar arbetsplats leder du genom att möjliggöra delaktighet, dialog och en god arbetsmiljö. Du tillvaratar medarbetares styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget och verksamhetens mål genom ett coachande förhållningssätt. Du tydliggör och omsätter de övergripande målen och strategierna konkret i vardagen och hanterar verksamhetsnära arbetssituationer och möten som ofta kräver direkta lösningar och kunskap på detaljnivå i verksamheten.

Som hälsocentralschef rapporterar du direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för ditt geografiska verksamhetsområde. I ledningsgruppen förväntas du ha ett tätt samarbete och utbyte tillsammans med övriga hälsocentralschefer. I uppdraget ingår att du samverkar med andra verksamheter inom Regionen samt andra samhällsaktörer.

Kvalifikationer

Dina kvalifikationer:
- adekvat universitets- eller högskoleutbildning, gärna inom hälso-och sjukvård
- dokumenterad ledarerfarenhet inkluderat ansvar för verksamhet, personal och ekonomi, det är meriterande om du har erfarenhet av ledaruppdrag inom primärvården
- erfarenhet av lednings- och kvalitetsarbete
- erfarenhet av att leda förändringsprocesser och har vana av att arbeta med processer och projekt som spänner över breda samarbetsytor
- är förändringsorienterad och mån om att arbeta utifrån ett systematiskt förbättringsperspektiv
- god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift

Du är en ledare som uppmuntrar till delaktighet och har förmåga att inspirera och engagera medarbetare för att nå gemensamma mål. Du har god självkännedom, är tydlig i din kommunikation och trivs med att stå i arbetsgivarrollen. Att ställas inför små eller stora utmaningar där ständiga förbättringar står i fokus är något som motiverar dig och du har förmågan att på egen hand driva projekt. Vidare har du förmåga att se de stora sammanhangen men kan också omsätta visioner och mål till praktiska, konkreta handlingsplaner som ni kan arbeta med på hälsocentralen. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper vid denna rekrytering.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Som chef i Region Västernorrland företräder du arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Är du intresserad av att leda och utveckla vår verksamhet? Varmt välkommen med din ansökan! Vi arbetar löpande med urvalsarbetet, så sök redan idag!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: 072-5330075

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Ylva Byström
Vision
Telefon: 070-6328036

Pernilla Wikudd
Verksamhetschef
Telefon: 073-2704078