Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Ekonomer till Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Inom Regionledningsförvaltningen finns Ekonomi och Inköp som är en stödfunktion till samtliga förvaltningar inom regionen.
Nu söker vi ekonomer med placering i Sundsvall eller Härnösand.

Arbetsuppgifter

Rollen som ekonom innebär att ge stöd inom både ekonomi- och verksamhetsstyrning till chefer och medarbetare. Som ekonom ger du information och stödjer verksamheten i det löpande arbetet med budget, redovisning, uppföljning och analyser samt framtagande av beslutsunderlag. Du ger ett proaktivt stöd till verksamheten med faktabaserade, analyserade och tydliga beslutsunderlag.

Arbetsuppgifterna består till stor del av att ta fram och sammanställa information samt genomföra analyser. Du kommer att arbeta både med återkommande uppföljning samt analyser av engångskaraktär.

I rollen som ekonom bidrar och deltar du i förbättringsarbeten inom ekonomiområdet. Vid bokslut gör du sedvanliga bokslutsaktiviteter för att säkerställa rätt resultat för perioden. Arbetet sker i nära samarbete med controller, chefer, medarbetare inom ekonomi och HR samt övriga funktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomexamen från universitet/högskola eller likvärdig kompetens erhållen genom erfarenhet, dock lägst gymnasieexamen med ekonomiinriktning.

Du har minst 3 års yrkeserfarenhet inom ekonomiområdet. Vi ser att du tidigare arbetat i en stödjande och verksamhetsnära roll med budget, uppföljning, analyser och bokslutsarbete. För att lyckas i rollen som ekonom är du analytisk, noggrann, strukturerad, nyfiken, hjälpsam och intresserad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående och har god samarbetsförmåga. Då uppdraget har många kontaktytor är det viktigt med god kommunikation med såväl chefer i verksamheten som kollegor.

Det är meriterande om du mycket goda kunskaper i Excel och har erfarenhet av systemet Raindance.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsvidare med tillträde och placeringsort i Sundsvall eller Härnösand enligt överenskommelse.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jan-Olof Högström
Enhetschef
Telefon: +4661180409
Mobiltelefon: 073-8207155

Dick Rytterdahl
Områdesdirektör
Telefon: +4661180247

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Per Kjellin
Vision
Telefon: 073-270 40 47
Mobiltelefon: 073-270 40 47