Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Deltagarassistent, Hola Folkhögskola

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

Hola folkhögskola har sin huvudskola i Prästmon, strax norr om Kramfors och en filial i centrala Sollefteå. Skolan är religiöst och politiskt obunden. På skolan arbetar ett fyrtiotal pedagoger och ett tiotal servicepersonal. Här finns både kurser på plats och många distanskurser till exempel behandlingsassistent, läkeväxter och biografiskt berättande. Allmän kurs finns både i Prästmon och i Sollefteå, många av kurserna i Prästmon har musik och kultur som inriktning.

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarie för en av våra deltagarassistenter till Hola folkhögskola, Prästmon.

Som deltagarassistent finns du som en resurs i grupper för att stötta, hjälpa och motivera kursdeltagare under och efter lektionstid. Praktiskt stöd och aktiviteter med deltagare som bor på internatet ingår i arbetet. Kvällsarbete kan förekomma. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna pedagoger där ni tillsammans bygger en verksamhet som sätter individen i fokus. Du kommer att vara en del av deltagarhälsoteamet. Teamet leds av en kurator.

Kvalifikationer

Du har 3-årig gymnasieexamen och gärna fritidsledarutbildning eller motsvarande. Du har även erfarenhet av att arbeta med vuxna med olika funktionsvariationer. Ditt arbetssätt är lösningsfokuserat och du ser möjligheterna istället för hindren. Ditt bemötande präglas av respekt, omtanke och tydlighet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt god samarbetsförmåga, flexibilitet och lyhördhet. Erfarenheter och kunskaper inom friluftsliv är meriterande.

Det är ett vikariat fram till 2022-06-30. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lea Kinnunen
Enhetschef
Telefon: +46612 85630
Mobiltelefon: +4676-1048654

Angelica Lamell
Kommunal Västernorrland
Telefon: 0612-85621