Överläkare till Anestesi/IVA, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha ett arbete där du varje dag får möjlighet att göra skillnad? Vill du ha kollegor som hjälps åt och driver arbetsplatsen framåt tillsammans? Uppskattar du korta beslutsvägar och möjlighet att påverka ditt arbete? Vill du jobba på ett litet sjukhus där du snabbt får ett nätverk?
- Då tror vi att du kommer att trivas som överläkare på Anestesi/IVA i Sollefteå.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

I Sollefteå bedriver vi operationsverksamhet i 5 operationssalar med en tyngdpunkt på ortopedi men vi har även allmänkirurgi, ÖNH, gynekologi, ögon och tandvård. Barnsövningar från 3 års ålder. Intensivvården består av 2 IVA-platser med respiratormöjlighet och resten (3 platser) är en blandning av intensiv- och intermediärvård. Vi samarbetar och rondar tillsammans med överläkare på medicinkliniken med en överenskommen arbetsfördelning.

Intensivvårdsavdelningen är en del av länsverksamhet Operation och intensivvård där ca 40 medarbetare jobbar på intensivvårdsavdelningen och uppvakningen i Sollefteå. På vår arbetsplats arbetar anestesiläkare, IVA-sjuksköterskor, sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans i vården runt patienten.

Vi söker nu 2 överläkare till Anestesi/intensivvårdsavdelningen i Sollefteå. Tjänsterna avser tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse.

I Sollefteå finner du fantastisk natur med riktiga vintrar och mycket rikt friluftsliv med skidåkning, skoteråkning, cykling, jakt, skog och natur. Närhet till både höga kusten och riktiga fjällvärlden. I och med att ett militärregemente är under etablering finns det ett riktigt driv och framåtanda i kommunen. Under hösten kommer de första 120 militäraspiranterna börja sin utbildning här.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara en del av vårt engagerande team och bidra med din erfarenhet, kunskap och engagemang. Du kommer att arbeta med vanliga förekommande arbetsuppgifter för en läkare på operation och IVA. Vi tillämpar flexibla schemalösningar. Jour/beredskap delvis sjukhusbundna med en ersättning som möjliggör heltidstjänstgöring med närvaro varannan vecka eller enligt önskemål. Även deltid eller enbart dagtidstjänstgöring finns som möjlighet.

Tjänstgöring som överläkare innebär ett ökat ansvar jämfört med att tjänstgöra som specialistläkare.
Överläkaren ska ha medicinsk kunskap och kompetens för att kunna vara självständigt medicinsk ansvarig för ett visst område och ta del i ett övergripande ansvar för sin specialitet. Överläkaren ska även ta del i det övergripande ansvaret för klinikens totala verksamhet.

Överläkaren förväntas medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och vara beredd att handleda studenter och kollegor i alla kliniska situationer. Överläkaren förväntas uppvisa goda ledaregenskaper och kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten.

Enbart arbetad tid som specialistläkare gäller inte som kvalifikation för att bli kvalificerad som överläkare utan lämplighet fäller avgörandet, men tid som specialistläkare ska uppgå till minst 2 år.

Kvalifikationer

För överläkare krävs flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred och omfattande kunskap i sin specialitet och/eller relevant subspecialitet som krävs för arbete på respektive sektion. Dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST-handledarutbildning). Överläkaren ska kunna vara självständig bakjour, vilket också innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid. Disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är meriterande.

Till den digitaliserade ansökan bifogas följande dokumentation, på svenska eller engelska.

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista
2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)
3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om sub-specialisering
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Beatrice Lundberg
Enhetschef
Telefon: 073-0857426

Alf Regberg
Sveriges Läkarförbund


Tillbaka till toppen