Förvaltare till Regionfastigheter, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Regionfastigheter ingår i Regionledningsförvaltningen och agerar som en intäktsfinansierad resultatenhet. Regionfastigheters verksamhetsidé är att utifrån kundens behov och ett ansvarsfullt fastighetsägande skapa, anpassa och förvalta ett väl sammansatt bestånd av ändamålsenliga lokaler. Som hyresvärd ansvarar vi för lokalförsörjning, drift, förvaltning och underhåll av regionens fastigheter. Vid in- och uthyrning av lokaler ansvarar vi för administration av hyror. Den yta som förvaltas uppgår till cirka 500 000 m2 bruksarea.

Vid ny-, om- och tillbyggnader svarar vi för upphandling, projektledning och kontroll. Vidare ansvarar Regionfastigheter för strategiska och långsiktiga fastighetsfrågor som energieffektivisering, investeringsplanering samt köp och försäljning av fastigheter.

Vi söker nu en förvaltare till vikariat på heltid under perioden 2022-08-01 till 2023-02-01. Placeringsort Sundsvall. Anställningen avser ett vikariat för ordinarie förvaltare som är tjänstledighet för att prova annan tjänst. Om det därefter blir att förvaltaren väljer att fortsätta på sin nya tjänst kommer denna tjänst att utannonseras som en tillsvidaretjänst.

Arbetsuppgifter

I din roll som förvaltare ansvarar du för fastighetsbeståndet på de yttre fastigheterna i Medelpad ur ett tekniskt perspektiv och säkerställa en långsiktig hållbar fastighetsdrift på ett affärsmässigt sätt. Du leder, fördelar och utvecklar det dagliga arbetet med drift och underhåll där det ställs höga krav på att du är en god ledare och förebild samt är proaktiv och initiativrik. I arbetet ingår att upprätta och följa drift- och underhållsplaner, arbetsledaransvar för de drifttekniker som ansvarar för de yttre fastigheterna, följa upp energiförbrukning och driva energisparåtgärder utifrån miljömål, handla upp och beställa åtgärder av ramavtalsentreprenörer i samråd med enhetschef. Vara delaktig i löpande avtal och i upphandlingar av tex ramavtal. Kontakt och samverkan med hyresgäster och hålla hyresgästmöten. Ansvara för att myndighetsbesiktningar, egenkontroller och andra lagstadgade fastighetskrav på de yttre fastigheterna utförs.

Du kommer att ingå i en grupp som består av 22 drifttekniker, en förvaltare, en driftingenjör, en administratör och en enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för tjänsten relevant högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och minst 5 års erfarenhet av liknande roll. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.
B-körkort är ett krav då vi har fastigheter över hela länet och resor i tjänsten förekommer.

Du har:
- god kännedom om bygg-, installations- och fastighetsbranschen
- flerårig erfarenhet av förvaltning samt drift och underhåll av fastigheter
- stor vana att hantera skiftande kundbehov och har god kommunikation.
- ett strukturerat och planerande arbetssätt samtidigt som du är anpassningsbar för uppkommande situationer.
- erfarenhet av och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du:
- tar initiativ till förändringar och uppnår resultat
- är lugn och stabil med fokus på rätt saker
-är strukturerad och noggrann
- lyssnar, kommunicerar och samarbetar väl
- är serviceinriktad och kvalitetsmedveten.

Urval och intervjuer sker löpande, så ansök gärna redan idag. Välkommen in med din ansökan!

Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag från polisens belastnings- och misstankeregister.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lena Kåhre
Verksamhetschef
Telefon: +4661180349

Lena Brundin
Enhetschef
Telefon: 070-3776755

Håkan Nordlöf
Vision
Telefon: 072-247 88 05

Anders (Per) Borgelin
Kommunal Västernorrland
Telefon: 010-442 67 61


Tillbaka till toppen