Enhetschef avdelning 97, Rättspsykiatriska regionkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Rättspsykiatriska regionkliniken, RPK, är i dag en av landets största kliniker för vård av patienter överlämnade enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LPR). Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Kliniken har idag 101 vårdplatser, uppdelade på 8 avdelningar.

Vårdavdelning 97
Avdelningen har totalt 21 tjänster varav enhetschef, samordnare, sjuksköterskor samt skötare ingår i yrkeskategorierna. Avdelningen består av 14 slutenvårdsplatser samt ca 7 öppenvårdplatser. Vid enheten arbetar man med hög säkerhetsmedvetenhet utifrån klinikens vårdprocess fördelat på fem olika faser. Arbetet på avdelningen sträcker sig ända från introduktionsfasen, ut i öppenvårdsfasen. Det huvudsakliga arbetet sker dock inom utrednings- och behandlingsfasen, vilka ämnar kartlägga patientens behov och erbjuda adekvat behandling, stöd och insatser för att främja patientens möjligheter till återanpassning i samhället och förhindra risken för återfall i allvarlig brottslighet.

Avdelningen är placerad i länssjukhuset i Sundsvall bredvid avdelning 98 samt 99, som också tillhör den rättspsykiatriska regionkliniken.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du direkt underställd områdesdirektören och har det samlade ledningsansvaret för avdelning 97 avseende verksamhet, ekonomi, personal, arbetsmiljö, brandskydd samt miljöarbete.

I uppdraget ingår att inom ansvarsområdet skapa förutsättningar, leda, fördela, verkställa och följa upp enhetens operativa arbete, arbetsmiljöarbete, miljöarbete, kompetensförsörjning, ekonomi och budget, samt det förebyggande brandskyddet ur ett verksamhetsperspektiv enligt direktiv från överordnad chef. Som enhetschef ansvarar du för att bedriva en aktiv utveckling av verksamheten för att främja ständiga förbättringar, i enighet med klinikens certifierade kvalitetssystem.

Vid rättspsykiatriska regionkliniken ges goda möjligheter att växa i yrkesrollen och bidra till verksamhetens utveckling genom ytterligare lämpliga uppdrag. Vid kliniken pågår ständiga förändringsarbeten som syftar till att öka vårdkvaliteten utifrån det nationella kunskapsstödet för psykiatri. Du som enhetschef har en nyckelroll i detta arbete.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har för tjänsten relevant utbildning med inriktning gentemot hälso- och sjukvård samt erfarenhet av chefs-/ledningsarbete. Högre akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, utbildning inom ledarskap och psykiatrisk verksamhet samt erfarenhet av chefs-/ledningsarbete inom psykiatrisk vård är meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig med personlig mognad som är trygg i dig själv och i din ledarroll med en förmåga att leda, motivera och skapa engagemang och delaktighet. Du är självgående och trivs med att arbeta med frågor där du själv strukturerar ditt angreppsätt och driver processer framåt. Som ledare är du tydlig och lyhörd och i ditt ledarskap bidrar du med stabilitet, att skapa bra samarbetsklimat samt utvecklar medarbetare och verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ditt ledarskap präglas av tillit, dialog och delaktighet.

Rättspsykiatriska regionkliniken tillämpar registerkontroll samt drogtest innan beslut om anställning. Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-4 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Vill du veta mera, gå in på vår hemsida www.rvn.se/rpk

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tidsbegr Chefsskap

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Bengt Å Eriksson
Kanslichef
Telefon: +4660183908

Tore Sidung
Enhetschef
Telefon: +4660183907

Peter Wallner
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950

Henriette Eriksson
Kommunal Västernorrland
Telefon: 010-442 67 61


Tillbaka till toppen