Enhetschef till Barn och ungdomsmedicin, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning i Sundsvall/Härnösand är en del av länsverksamhet Barn- och ungdomsmedicin inom Länsjukvårdsområde Somatik. Vid länsverksamheten är cirka 250 personer anställda. Länsverksamheten består av både slutenvård, mottagningsverksamhet, dagsjukvård, lekterapi och SSIH Barn.

Vår mottagningsverksamhet består av planerad mottagning, akutverksamhet samt telefonrådgivning för barn och ungdomar upp till 18 år med medicinska åkommor. Den planerade verksamheten består av både läkar-, sjuksköterske- och dietistbesök. Till akutverksamheten kommer barn med alltifrån infektioner till mer omfattande medicinska åkommor. Mottagningen har 26 tjänster fördelade på sjuksköterskor, undersköterskor, dietister och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som enhetschef har du ansvar för enhetens verksamhet, samt för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du ingår i verksamhetetens ledningsgrupp som arbetar länsövergripande. Till din hjälp finns erfarna medarbetare, övriga chefskollegor i verksamheten samt stödfunktioner som ekonom och HR-konsult.

Patientsäkerhet, vårdkvalitet och medarbetarnas arbetsmiljö är centrala delar i ditt uppdrag. God samverkan krävs med andra verksamheter inom regionen och med de fackliga representanterna.

Du har en viktig roll som kulturskapare och förebild för enhetens alla medarbetare.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde för tjänsten är 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom hälso- och sjukvård, annan högskoleutbildning eller erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Som enhetschef i vår verksamhet ställs höga krav på ditt ledarskap och att du känner dig trygg i rollen. Det är därför meriterande att du har några års erfarenhet från ett chefsuppdrag med personalansvar och att du har god organisatorisk förmåga. Tidigare erfarenhet av att driva utvecklings- och förbättringsarbete är önskvärt. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg och stabil som person och ledare. Du har en god helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du värdesätter samarbete högt, agerar lyhört och har en god kommunikativ förmåga. Vidare är det viktigt att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samt göra korrekta prioriteringar.

Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Du har en god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-02
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anne Thelander
Verksamhetschef
Telefon: 072-248 08 63

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: 072-5330075


Tillbaka till toppen