Skötare till BUP Slutenvårdsavdelning, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda. Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin.

BUP tar emot barn och ungdomar med medelsvår till svår barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt beteendeterapeutiskt förhållningssätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Slutenvårdsavdelning inom barn- och ungdomspsykiatrin i Sundsvall tar emot barn och unga upp till 18 år med svår eller akut psykiatrisk problematik som är i behov av psykiatrisk heldygnsvård. Patienter kan vårdas enligt HSL eller LPT. Patienten vårdas tillsammans med sina vårdnadshavare. Arbetet genomförs i samarbete med barnpsykiatrisk mellanvård samt öppenvård. Kurator, psykolog, läkare och sjuksköterskor finns i teamet runt patienten.

Nu söker vi skötare till vår verksamhet för BUP slutenvård. Rekryteringen avser tre tillsvidaretjänster samt till vikariat i 6 till 12 månader med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Som skötare i vår verksamhet har du en viktig roll för att tillsammans med andra professioner erbjuda våra patienter bästa möjliga vård. Till arbetsuppgifterna ingår omvårdnadsarbete, att övervaka hälsotillstånd och att bedöma omvårdnadsbehov. Du rapporterar till ansvarig läkare gällande hälsotillstånd och omvårdnadsbehov, deltar på bedömningssamtal, ger stöd till patient och anhöriga. Även vårdplanering och omvårdnadsdokumentation ingår i arbetet. Hos oss arbetar du dagtid, kvällar och helger.

Hos oss får du ett varierat och meningsfullt arbete där du får möjlighet att utveckla och bredda din kompetens inom barnpsykiatriskt omvårdnadsarbete. Genom att vi arbetar i team kring patienter blir ditt arbete utmanande och lärorikt. När du börjar hos oss får du inskolning och gott stöd i ditt arbete. Vi erbjuder friskvård en timme i veckan och träningsmöjligheter på sjukhuset.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare eller undersköterska med psykiatrisk inriktning alternativt har annan psykiatrisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behärskar svenska i såväl tal som skrift, kunskap i ytterligare språk ses som meriterande. Har du kompletterande utbildning inom psykiatrisk vård och/eller tidigare arbetslivserfarenhet inom t.ex. slutenvård, dagvård, behandlingshem eller öppenvård ses det som meriterande. Då resor förekommer i tjänst är körkort B ett krav.

Du som söker är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du har förmåga att bibehålla ditt lugn i stressade situationer och göra rätt prioriteringar. Vi ser också att du är självgående i ditt arbete genom att du tar ansvar för din uppgift och strukturerar och driver arbetet framåt. Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan

När du inkommer med din ansökan ska du bifoga betyg. Vid eventuellt erbjudande om anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-22
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Johanna Blomqvist
Enhetschef
Telefon: +4660181125

Tommy Sandin
Kommunal Västernorrland
Telefon: 010-442 67 61


Tillbaka till toppen