Socionom till HC Södra sundet, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hälsocentralen Södra Sundet är en väl fungerande verksamhet med cirka 10300 listade patienter. Vi har god tillgänglighet i telefon och för besök till oss för de som behöver det. Vi är cirka 28 medarbetare med olika professioner; medicinska sekreterare, läkare, fysioterapeuter, kurator, undersköterskor, sjuksköterskor och chef. Till verksamheten är också barnmorskor, dietister, arbetsterapeut och psykologer kopplade.
Verksamheten innefattar telefonrådgivning, mottagning, barnhälsovård, läkarmedverkan i kommunens omsorgsboenden med mera.

Arbetsuppgifter

Som socionom vid HC Södra Sundet arbetar du självständigt och i nära arbete med vår psykolog och rehabteam. Vi erbjuder en trivsam arbetsplats där det goda bemötandet av patienter och av varandra står i centrum. Vi hjälper varandra för att vi ska trivas och må bra och för att vi ska kunna ge den bästa vården. Den som kommer till oss som ny medarbetare får inskolning som självklart anpassas utifrån erfarenheter och vana. Arbetet är varierat och innehåller många delar. Det finns goda möjligheter att lära och att utvecklas.

Kvalifikationer

Du som söker har socionom utbildning med KBT 1. Det är meriterande om du har kunskap om psykisk ohälsa hos barn och unga.

God kunskap i svenska språket i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du som söker är trygg, stabil och har god självinsikt. Du värnar om din integritet och du har väl grundade och tydliga värderingar. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. För dig är det viktigt med att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du trivs med att samarbeta och du arbetar bra med andra kollegor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Caroline Nordkvist
Tf enhetschef
Telefon: +46611870778

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832


Tillbaka till toppen