Controller till Hälso- och sjukvården

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland sätter människan i centrum - som patient, som medarbetare, som medborgare och i ett regionalt utvecklingsperspektiv.

Våra 6 500 medarbetare ansvarar för att det finns bra sjukvård för alla, och att ge förutsättningar för en god hälsa för alla invånare i Västernorrland. Genom insatser för tillväxt, för utbildning, kultur och forskning bidrar vi till att skapa ett livskraftigt län att leva och verka i.

Drivs du av att arbeta nära verksamhet och ledning för att utveckla arbetssätt, uppföljning och planering? Gillar du nytänkande och att utmana invanda arbetssätt? Vill du arbeta med ekonomistyrning och verksamhetsutveckling inom en för alla angelägen och intressant sektor? Vill du göra skillnad genom att vara med och bidra till att skapa framtidens hälso- och sjukvård? Då har vi möjligheten för dig!
Till ett att våra tre närsjukvårdsområden, Hälso- och sjukvården, söker vi nu en controller med helhetsansvar för ekonomistyrningen inom verksamheten.

Arbetsuppgifter

I rollen som controller ansvarar du för uppföljning och planering av närsjukvårdsområdets ekonomi samt utveckling av ekonomistyrningen inom verksamheten. Du leder en mindre arbetsgrupp av ekonomer som tillsammans arbetar nära verksamheten och övriga ekonomer inom Hälso-och sjukvården samt regionens koncernekonomifunktioner.

En viktig del i ditt uppdrag är att tillsammans med övriga delar av verksamheten aktivt delta i vidareutvecklingen och införandet av vår nya ekonomimodell som har sin grund i regionens nya styrmodell syftande till att skapa en mer dynamisk, värdeskapande, verksamhetsanpassad och tillitsbaserad ekonomistyrning.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik och trivas i rollen hos oss ser vi att du har en ekonomisk utbildning på högskole-/universitetsnivå och har erfarenhet av självständigt arbete med ekonomisk planering och uppföljning i en större och/eller komplex organisation i förändring.

Som person drivs du av "Varför inte?" snarare än "Varför då?" och du tycker om att göra ekonomi förståeligt för alla i en verksamhet.

Du lägger stort vikt vid kontinuerlig utveckling av de processer du ansvarar för, med fokus på att förenkla, standardisera och ta bort ej värdeskapande moment och du gillar att jobba både med det strategiska och det operativa.

Rollen är bred och utmanande, vilket ger dig möjlighet till ständig utveckling och lärande oavsett tidigare erfarenhet.

Om du känner igen dig, så här långt vill vi att du hör av dig så vi kan få träffa dig och berätta mer om en spännande möjlighet att få vara med och växa för både dig själv och den verksamhet du stödjer.

Vi samarbetar med Jefferson Wells i denna rekrytering. Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Karin Frisendahl, 070-377 45 46, karin.frisendahl@jeffersonwells.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Dick Rytterdahl
Områdesdirektör
Telefon: +4661180247

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Per Kjellin
Vision
Telefon: 073-270 40 47


Tillbaka till toppen