Koordinator till Neonatalavdelning 45, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

På vår neonatalavdelning, som tillhör länsverksamhet Barn- och ungdomsmedicin, vårdas sjuka nyfödda och för tidigt födda barn från graviditetsvecka 28. Barn som vårdas på avdelningen har minst en förälder som är delaktig i vården hos sig under vårdtiden då vi har erfarenhet av att barnen mår bättre när föräldrarna är närvarande.

Till neonatalavdelningen söker vi nu en sjuksköterska för uppdrag som koordinator! Anställningen är en vikariatsanställning under 1 år med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen som koordinator jobbar du nära enhetschefen och de andra enheternas koordinator/spindel. Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid, måndag till fredag, och dina primära arbetsuppgifter är:

-Ansvara för daglig styrning. Gå igenom beläggningen, vårdtyngden och hemgångar och fördela personalen utifrån läget. Påminna om det är någon inplanerad aktivitet på avdelningen under dagen.
-På enhetschefens uppdrag bemanna vid korttidsfrånvaro (omfördela personal vid behov). Ringa upp den som är sjuk om denne inte har friskanmält sig och har arbetspass nästkommande dag.
-Vårdadministrativa uppgifter som inskrivning av externa provsvar i BOS, hantering av externa remisser, uppdatera Bedlog, ta bort patienter på beläggningslistan m m.
-Ansvara för inkommande telefon.
-Vid behov av mer resurser på grund av hög vårdtyngd arbeta kliniskt som sjuksköterska.
-I mån av tid vara behjälplig på avdelningen med provtagningar, transporter, beställa tolk, beställa/hämta läkemedel o dyl.
-Ta hand om ny personal första dagen, visa runt på avdelningen och utanför, även lab, röntgen, visa arbetssätt, rutiner.

När du börjar hos oss får du en individanpassad introduktion och du blir en del i det multiprofessionella teamet. Du erbjuds en stimulerande arbetsmiljö där möjlighet till vidareutveckling är en självklarhet. Vi arbetar kontinuerligt med att säkra, behålla och utveckla våra kompetenser för att nå uppsatta mål med barnet i centrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad barnsjuksköterska eller sjuksköterska med goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet från koordinators-/samordningsuppdrag eller av neonatalvård ses det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du i den här rollen behöver ha en god helhetssyn och se till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du behöver vara självgående och initiativtagande med en god förmåga att driva ditt arbete självständigt framåt. Rollen kräver även att du kan arbeta strukturerat samt planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Slutligen har du en mycket god samarbetsförmåga där du är lyhörd och tydlig i din kommunikation.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: 072-5330075

Monica Larsson
Enhetschef
Telefon: 070-5702898

Anne Thelander
Verksamhetschef
Telefon: 072-248 08 63


Tillbaka till toppen