Rehabiliteringsassistent till Hälsocentralen Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Väster har ett sjukhus, fem regiondrivna hälsocentraler samt Livsstilsmedicin Österåsen. I området finns de två kommunerna Sollefteå och Kramfors.

Hälsocentralen i Sollefteå är en av de fem hälsocentralerna i Verksamhetsområdet Primärvård Sollefteå/Kramfors och är den näst största hälsocentralen inom Region Västernorrland. Vid Hälsocentralen Sollefteå är vi är ett team på cirka 30 medarbetare med många olika kompetenser inom hälso-och sjukvård. Vi arbetar dagligen för att hjälpa invånarna på orten och tillsammans strävar vi mot att uppnå vår vision om "liv, hälsa och hållbar utveckling i Västernorrland". Verksamheten arbetar just nu med projektet "God och nära Vård".

Nu söker vi en rehabiliteringsassistent för en projektanställning på heltid under perioden 2023-01-01-2023-12-31.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår främst att assistera fysioterapeutgruppen och du jobbar på uppdrag av dem. Här ingår bland annat att utföra vissa behandlingar på ordination av legitimerad fysioterapeut samt att prova ut hjälpmedel. Som rehabiliteringsassistent kan även stöttning av andra rehabiliterande yrkesgrupper förekomma.

I kombination med det kommer du även att självständigt hålla i grupper och egenträning. Viss schemahantering och administration kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasial utbildning. Har du utbildning inom friskvård, folkhälsa eller liknande och/eller erfarenhet av arbete inom friskvård, folkhälsa eller liknande är det meriterande. Erfarenhet av vården och vana av att hålla i gruppverksamhet är även det meriterande. Du är flytande i svenska i både tal och skrift och kan kommunicera väl på engelska.

Till den här rollen söker vid dig som har förmågan att jobba självständighet och besitter mod att agera efter sin egen övertygelse. Du som person är bra på att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och nå resultat. Vidare ställer rollen som rehabiliteringsassistent krav på att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. I och med att projektanställningen innebär service i stor utsträckning är det av stor vikt att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Projektanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-05
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Joel Hellgren
Hälsocentralschef
Telefon: +4662019139

Lars-Göran Sjödin
Kommunal Västernorrland


Tillbaka till toppen