Hälsocentralchef till Hälsocentralen Ankaret

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr. I dessa områden bedrivs lokal samverkan inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Gemensamt arbete sker t ex för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka äldre.

Närsjukvårdsområde Norr består av enheter på sjukhuset och sex regiondrivna hälsocentraler. I området finns en privat vårdcentral samt en kommun. Närsjukvårdsområde Norr har cirka 530 medarbetare. Områdesledningen består av en områdesdirektör, två verksamhetschefer samt stabsfunktioner. Enhetschefer för respektive hälsocentral ingår tillsammans med stabsfunktioner i ledningsgrupp för Primärvården inom NSO Norr.

Hälsocentralen Ankaret är länets största hälsocentral. Som arbetsgivare strävar vi efter mindre antal anställda per chef och en ändrad chefsstruktur för att underlätta chefsskapet. Du som chef kommer att vara en del av detta utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Söker du en intressant arbetsplats där du kan göra skillnad? Vill du vara med och påverka i vårdens utveckling av nära vård? Då är detta uppdrag för dig!

Som hälsocentralschef leder och utvecklar du enheten i enlighet med verksamhetens övergripande mål.
Du har verksamhets-, arbetsmiljö-, ekonomi- och personalansvar för medarbetarna vid enheten och vid din sida finns regionens stödfunktioner samt din chef.
I ditt ledarskap stödjer du medarbetarna genom dialog och återkoppling samt främjar ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen i kombination med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Chefer i Regionen företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom hälso- och sjukvård. Tidigare erfarenhet av ledarskap och primärvård är meriterande. Du är en ledare som uppmuntrar till delaktighet och har förmåga att inspirera och engagera medarbetare för att nå gemensamma mål. Du har god självkännedom, är tydlig i din kommunikation och trivs med att stå i arbetsgivarrollen. Att ställas inför små eller stora utmaningar där ständiga förbättringar står i fokus är något som motiverar dig och du har förmågan att på egen hand driva projekt framåt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi behandlar ansökningar kontinuerligt. så vänta inte med din ansökan.
Varmt välkommen att söka!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-04
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Ylva Byström
Vision
Telefon: 0611-84332

Kerstin Wikman
Verksamhetschef
Telefon: +4666089349

Lotha Valan
Vårdförbundet
Telefon: 070-324 82 43


Tillbaka till toppen