Enhetschef och biträdande rektor till Ålsta Folkhögskola, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

I Kultur och bildningsverksamheten finns Region Västernorrlands kulturenhet och regionens tre folkhögskolor: Ålsta, Hola och Örnsköldsvik, tillsammans utspridda på sex orter i länet. Vi arbetar för ett rikt konst- och kulturliv samt ett brett utbud av utbildningsmöjligheter vilket medverkar till Västernorrlands attraktivitet och utveckling. Folkhögskolorna har en stor frihet att utforma sina kurser utifrån skolans speciella inriktning och profil och det ger kursdeltagarna bra möjlighet att påverka studiernas inriktning och innehåll.

Ålsta Folkhögskola består av en internatfolkhögskola belägen i Fränsta och filial i form av en dagfolkhögskola i Sundsvall. Skolan är religiöst och politiskt obunden. På filialen i Sundsvall finns ett tjugotal pedagoger, stödpersoner, administration och kurativ verksamhet. I Sundsvall genomförs framför allt en tematiskt arbetande allmän kurs men också behandlingspedagogik. I och med läget i centrala Sundsvall finns goda möjligheter att arbeta med uppdragsutbildning i samverkan med Arbetsförmedlingen.

Vi söker nu enhetschef/biträdande rektor med placering i Sundsvall för tillsvidareanställning med tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att leda det dagliga arbetet på enheten och ansvara för samtliga medarbetare. Du sitter med i ledningsgruppen för Kultur- och bildningsverksamheten där du bidrar till utvecklingen av hela verksamhetens arbete. Som enhetschef rapporterar du direkt till verksamhetschefen. I tjänsten ingår också att bedriva pedagogiskt ledarskap samt ansvara för arbetsmiljöfrågor samt ekonomisk planering, uppföljning och studerandefrågor. Du ansvarar för samverkan runt uppdragsutbildningar på din enhet. Ansvaret för skol- och kursutveckling delas mellan rektor och biträdande rektor där rapportering till myndigheter sköts av rektor i samråd med biträdande. Tillsammans med rektor ansvarar du för hela Ålsta folkhögskolas utveckling och folkbildningsperspektiv. Folkbildningens särart handlar om att stärka demokratin och göra det möjligt för deltagarna att kunna vara en del av ett demokratiskt samhälle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom pedagogik eller humaniora eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt innehar körkort B. Har du genomfört rektorsutbildning och/eller annan ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

För denna roll söker vi dig som har tidigare formellt chefs- och personalansvar samt erfarenhet av budgetansvar och budgetarbete. Vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet av folkbildning och folkhögskola samt erfarenhet av samverkan med aktörer med olika former av samhällsuppdrag då Sundsvallsområdets stora utbildnings- och arbetsmarknadssektor är en viktig arena för att nå skolans målgrupper. I rollen ingår att skapa och bibehålla externa kontaktnät. Styrning och ledning av enheten är en central del av uppdraget vilket underlättas om du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete och/eller erfarenhet av skol-/verksamhetsutveckling.
Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du har förmåga att leda, engagera och motivera andra och ser till det större perspektivet, där du tar hänsyn till verksamhetens bästa i ditt agerande och beslut. Vi ser också att du är utvecklingsinriktad genom att du aktivt arbetar för att förbättra och driva verksamheten framåt. Potentialen för utvecklingen av Sundsvallsfilialen med fler externfinansierade verksamheter och spännande samverkansprojekt är stor och de fina lokalerna i centrum ger många möjligheter. Du har lätt för att samarbeta med andra genom att du är relaterar till andra på ett smidigt och lyhört sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Hans-Olov Furberg
Verksamhetschef
Telefon: 073-275 24 52

Linnea Eliasson
Lärarförbundet
Telefon: 070-880 17 68

Ulrika Tholin
Vision
Telefon: +4669135773


Tillbaka till toppen