Skötare till slutenvården, Barn- och Ungdomspsykiatrin, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

På slutenvårdsavdelningen inom barn- och ungdomspsykiatrin i Sundsvall tar vi emot barn och unga upp till 18 år med svår eller akut psykiatrisk problematik som är i behov av psykiatrisk heldygnsvård. Patienter kan vårdas enligt HSL eller LPT. Patienten vårdas tillsammans med sina vårdnadshavare. På avdelningen arbetar skötare och sjuksköterska. Kurator, psykolog, pedagoger läkare, dietiskt, fysioterapeut finns i teamet runt patienten.

Nu söker två skötare som vill bli en del av vårt team. Tjänsterna är särskilda visstidsanställningar på heltid under sex månader med tillträde i januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för dig som skötare på vår avdelning är omvårdnadsarbete, vilket innebär att övervaka hälsotillstånd, bedöma omvårdnadsbehov, genomföra stödsamtal. Även att upprätta och genomföra aktivitetsplaneringar och omvårdnadsplaner tillsammans med patienten ingår som en del i ditt arbete. I rollen kommer du att ge dagligt stöd till barn och föräldrar under vårdens genomförande, vilket bland annat innebär att ge stöd vid matsituationer, att genomföra aktiviteter tillsammans och att ge stöd för ångesthantering. Dessutom deltar du som skötare i vårdplanering och sköter omvårdnadsdokumentation.

Du kommer att ingå i ett team med trevliga kollegor och erbjuds ett utvecklande och varierande arbete. Som anställd hos oss erbjuds du möjlighet till friskvård. Under din inledande anställningstid erbjuds du inskolning och därefter får du tillgång till fortsatt vidareutbildning.

I rollen som skötare arbetar du dagtid, kväll och varannan helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Har du vidareutbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom barnpsykiatrisk vård är det meriterande för tjänsten. Du är flytande i svenska, övriga språkkunskaper är meriterande. B-körkort erfordras.

Du som person är trygg, stabil och har god självinsikt. Du besitter även förmågan att vara lugn och kontrollerad i stressiga situationer. Rollen ställer krav på att du självständigt kan strukturera och driva ditt arbete och i och med att vi jobbar i team ställer rollen även krav på att du har god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Särskild visstid

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-07
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Johanna Blomqvist
Enhetschef
Telefon: +4660181125

Tommy Sandin
Kommunal Västernorrland
Telefon: 010-442 67 61


Tillbaka till toppen