Kurator till mellanvården, Barn- och Ungdomspsykiatrin, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

På Mellanvårdmottagningen bedrivs intensiv familjebaserad barnpsykiatrisk behandling. Patienter kan inte själva söka till mellanvården. När en öppenvårdsmottagning inom BUP ser ett utökat vårdbehov så kan de skicka en begäran till mellanvårdsmottagningen. På vår mottagning arbetar psykolog, pedagoger, skötare, behandlingsassistenter, sjuksköterskor och läkare.

I de specialanpassade behandlingsinsatserna ingår att arbeta både i hemmiljö, annan närmiljö eller på mottagningen. Mellanvården har en tät kontakt med patient och familj, med fler eller längre besök och telefonkontakter. Insatserna är tidsbegränsade. Behandling inom mellanvården är teambaserad. De utgår från tydliga behandlingsmål som också följs upp regelbundet med familjen och ärendeansvarig inom öppenvården. Efter avslutad insats från mellanvården återgår patienten till sin ordinarie ärendeansvarig alternativt avslutas på BUP. Vid långvariga kontakter kan bedömning göras att ärendeansvaret förs över till Mellanvården och stannar där tills avslut.

Arbetsuppgifter

I rollen som kurator bedriver du barnpsykiatrisk familjebaserad behandling. I det ryms familjeterapi, föräldrastöd och psykoterapi, att utföra barnpsykiatriska utredningar och bedömningar. Du är även delaktig i barnpsykiatriska akuta bedömningar. I uppdraget ingår även samverkan med socialtjänst, skola barn och ungdomshabilitering.

Som kurator hos oss erbjuds du ett varierat och fritt arbete där du får stora möjligheter att utforma tjänstens innehåll. Som nyanställd får du en individanpassad inskolning och det finns goda utvecklingsmöjligheter under din fortsatta anställning.

Du blir en del av ett team med trevliga, erfarna och engagerade kollegor som har god sammanhållning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning. Är du utbildad hälso- och sjukvårdskurator eller familjeterapeut och/eller har steg 1 eller steg 2 utbildning i psykoterapi är det meriterande för tjänsten. Även erfarenhet av familjearbete inom psykiatri eller socialtjänst eller likvärdig arbetslivserfarenhet är meriterande. Du är flytande i svenska. B-körkort erfordras.

För att trivas i rollen ser vi att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du har ett situationsanpassat förhållningssätt och besitter förmågan att kunna väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, i agerande och i beslut. Som kurator är det viktigt att du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och i rollen, och som kollega, ser vi att det är av stor vikt att du har förmågan att kunna skapa kontakter och underhålla relationer.

Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Johanna Blomqvist
Enhetschef
Telefon: +4660181125

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258


Tillbaka till toppen