Kurator till Barn-och ungdomspsykiatrins slutenvårdavdelning, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Länsverksamhet Barn- och ungdomspsykiatri i Västernorrland är en länsgemensam klinik som har ca 120 medarbetare. Öppenvårdsverksamheten bedrivs i Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand, Sundsvall och Ånge. I Sundsvall finns Slutenvård och Mellanvård som är länsresurser. Till slutenvården och mellanvården kommer barn i behov av mer intensiva vårdinsats från hela länet för kortare eller längre vårdkontakter. Vi använder olika behandlingsmetoder, såväl individuellt som i grupp, som vilar på systemiskt, beteendeanalytiskt och neuropsykiatriskt synsätt. Det finns goda möjligheter till handledning och vidareutbildning inom kliniken.

Är du intresserad av att arbeta med barn/ungdomar och familjer sett ur ett barnpsykiatriskt perspektiv, där patientens individuella behov sätts i centrum? Då är du välkommen att söka till oss!
Nu söker en kurator till vår slutenvårdsavdelning i Sundsvall för tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

BUP slutenvård är en avdelning som är i uppstart och vi söker dig som är intresserad av att utveckla det barnpsykiatriska stödet i slutenvården. Det finns stora möjligheter att påverka innehållet i tjänsten. Familjer som blir inlagda på slutenvården har behov av kortare eller längre vistelse på slutenvården och problematiken varierar.

Arbetsuppgifterna som kurator inom slutenvården är göra barnpsykiatriska akutbedömningar, fördjupade barnpsykiatriska bedömningar, ge familjer stöd i kris, familjebehandling och barnpsykiatriska utredningar. Du arbetar i team tillsammans med skötare, sjuksköterskor, läkare, pedagoger och psykolog. I teamet finns också arbetsterapeut och dietist. Som avdelningens kurator står du för det familjeterapeutiska perspektivet. Socialtjänsten är en viktig samverkans part.

Arbetsuppgifterna består även av konsultationer och nätverksarbete samt deltagande i verksamhetens utvecklingsarbete, utbildningsinsatser och metodutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av familjearbete och av att möta familjer i kris. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav för tjänsten, flerspråkighet är meriterande. Legitimation som hälso- och sjukvårdskurator samt vidareutbildning inom psykiatri eller familjeterapi är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du som söker har körkort B.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du har förmåga att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är trygg och stabil och har god självinsikt. Vi ser också att du har gott omdöme genom att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt att du tar ansvar för ditt arbete och driver arbetet framåt på ett självgående sätt. Att arbeta som kurator inom BUP är ett utmanade, utvecklande och spännande arbete där stora krav ställs på kunskap kring bemötande och problemlösningsförmåga.

Är du vår nya kollega?
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-16
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Johanna Blomqvist
Enhetschef
Telefon: +4660181125

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258


Tillbaka till toppen