Studerar du på sjuksköterskeprogrammet? Välkommen till oss!

Arbetsplatsbeskrivning

Studerar du termin fem eller sex på sjuksköterskeprogrammet och är intresserad av att få inblick in i din blivande yrkesroll? Vill du tidigt etablera en kontakt med din framtida arbetsgivare, bli trygg och stärka dina kunskaper så att du är mer redo när du har du har din yrkeslegitimation? Då ska du söka tim- och sommarvikariat hos oss. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Under handledning av legitimerad sjuksköterska arbetar du i det direkta omvårdnadsarbetet och får inblick i sjuksköterskornas olika arbetsuppgifter. Hos oss kan du arbeta inom somatisk eller psykiatrisk vård. Vår verksamhet bedrivs på Sundsvalls sjukhus och här erbjuds du en god introduktion och handledning. Du inleder arbetet med start under våren och anställs då som timvikarie vid behov vid sidan av dina studier. När sommaren kommer och du söker ett sommarvikariat är du redan bekant med arbetsplatsen, arbetskamraterna och arbetsinnehållet.

Under vårens timvikariat anställs du utöver ordinarie bemanning. När sedan sommaren kommer arbetar du 60 % som omvårdnadsassistent i ordinarie verksamhet och 40 % utöver ordinarie bemanning, alternativt som sjuksköterska efter erhållen sjuksköterskelegitimation. När du arbetar utöver bemanning får du inblick i sjuksköterskornas olika arbetsuppgifter under handledning av en legitimerad sjuksköterska.

Arbetsuppgifter

Du kommer under handledning av legitimerad sjuksköterska exempelvis förbereda in- och utskrivningsanteckningar i våra system, omvårdnadsplanera, utföra riskbedömningar för trycksår och ta venprover. Du kommer möta patienter som är i behov av kirurgisk, medicinsk och psykiatrisk omvårdnad samt rehabilitering. I all omvårdnads- och omsorgsverksamhet ingår du i ett arbetslag med medarbetare som kan ha olika ansvarsområden och arbetsuppgifter. I arbetet ingår också att dokumentera patienternas tillstånd och de åtgärder som utförs.

Som ny hos oss erbjuder vi dig
- Introduktion och handledning i det dagliga arbetet
- Möjlighet att få arbeta med specialistsjukvård på ett lagom stort sjukhus
- Tim- och sommarvikariat med möjlighet till förlängning
- Ett arbetssätt som präglas av samarbete inom och mellan olika yrkesgrupper.
- Ett varierande arbete där du gör livsviktig skillnad

I din kommande roll som sjuksköterska kan du erhålla möjlighet till: avbetalning av studielån, startbidrag/premie vid nyanställning, bidrag till flytt från annan ort, glesbygdstillägg, Vi kan även erbjuda vidareutbildning med bibehållen lön/studielön för att uppnå specialistkompetens och därefter lönepåslag vid anställning inom den nya professionen.

Stäm av med rekryterande chef vad som kan vara aktuellt för just dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är klar med termin 5 alternativt 6 på sjuksköterskeprogrammet senast juni 2023 alternativt dig som studerar termin 5 och 6 och har möjlighet att timvikariera vid sidan av dina studier under våren. För att kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du är ansvarstagande, har en god samarbetsförmåga med kollegor inom alla yrkeskategorier och ett fint bemötande mot patienter. I arbetet ingår att arbeta både självständigt och i grupp med andra personer.

På sjukhuset sker vården dygnet runt, vilket innebär att du kan komma att arbeta dag, kväll, natt och helg. Sommarvikariatet sträcker sig under sommarmånaderna och för att vi på bästa vis ska kunna planera och genomföra våra sommarvikariat värdesätter vi att du kan jobba åtta sammanhängande veckor under denna tidsperiod.

För anställning vid barn- och ungdomskliniken samt de psykiatriska klinikerna begär vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
Bifoga intyg som bevisar att du är klar med termin 5 alternativt 6 på sjuksköterskeprogrammet senast juni 2023.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-13
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: 072-5330075

Maria Persson
HR-konsult
Telefon: 072-7329009

Henriette Eriksson
Kommunal Västernorrland
Telefon: 010-442 97 61


Tillbaka till toppen