Distriktssköterska/Barnsjuksköterska till HC Husum, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Norr har ett sjukhus och sex regiondrivna hälsocentraler. I området finns en privat vårdcentral samt en kommun. Närsjukvårdsområde Norr har cirka 530 medarbetare och två verksamhetschefer.

HC Husum med distriktssköterskemottagning i Björna har ca 20 medarbetare med olika professioner och har ca 4700 listade patienter.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med patienten och varandra i fokus. Vi hjälper varandra för att alla ska må bra och trivas och för att vi ska ge den bästa vården till patienterna. Som ny medarbetare hos oss får du inskolning anpassad utifrån dina erfarenheter och vana. Det finns goda möjligheter att utvecklas och lära.

Arbetet som distriktsjuksköterska /barnsjuksköterska på en hälsocentral är varierande och ingen dag är den andra lik. Du ansvarar för att planera ditt arbete och vårddokumentation som hör till. Du har varierande arbetsuppgifter och samarbetar nära andra yrkesgrupper. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är BVC, förebyggande hälsoarbete, arbete i telefon i systemet TeleQ med bedömning, rådgivning och tidsbokning och lab. Arbetet på lab innebär dels provtagning men även akuta bedömningar.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad Distriktsjuksköterska /Barnsjuksköterska. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du som söker är självgående och flexibel. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och fokuserar på rätt saker. Vidare så arbetar du bra med andra kollegor och du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.


Välkommen med din ansökan.Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Eva-Karin Edin
Tf enhetschef
Telefon: 070-1913142

Sanna Storeng
Vårdförbundet


Tillbaka till toppen