ST-läkare till Barn-och ungdomsmedicin, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Vid länsverksamhet barn- och ungdomsmedicin är cirka 165 personer anställda. Länsverksamheten består av både slutenvård, mottagningsverksamhet, dagsjukvård, lekterapi och SSIH Barn.

På våra avdelningar vårdas alla barn och ungdomar under 18 år som behöver inneliggande vård, totalt har vi 34 vårdplatser uppdelade på 4 avdelningar. Våra mottagningar tar emot barn- och ungdomar upp till 18 år med medicinska åkommor, vi genomför cirka 18000 läkarbesök, 7500 sjuksköterskebesök och 3500 dietistbesök per år på länsverksamheten.

Nu söker vi två ST-läkare till vår verksamhet i Örnsköldsvik med tillträde i maj 2023.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är patientansvar vilket innebär att svara för medicinsk utredning, bedömning och behandling av patienter. Anställningen omfattar arbete på avdelning, mottagning samt jourer och det förekommer administrativa uppgifter. I rollen arbetar du i team med bl.a. sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och vill specialisera dig inom Barn - och ungdomsmedicin. Tidigare erfarenhet av arbete som barnläkare ses som meriterande för tjänsten. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Du sätter patienten i fokus och har ett professionellt bemötande både mot patienter och medarbetare. Vi ser också att du gott omdöme genom att du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet samt att du är initiativtagande. Du trivs i samarbetet med andra och bidrar till god stämning i arbetsgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Vid eventuell erbjudan om anställning ska du uppvisa ett utdrag ur Polisens belastningsregister, register 442:14

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-18
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Inger Johansson
Enhetschef
Telefon: +4666089066

Tobias Filipsson
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4666089490


Tillbaka till toppen