Specialistläkare/Överläkare Klinisk mikrobiologi, Laboratoriemedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling..
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Inom Klinisk mikrobiologi på Laboratoriemedicin, Region Västernorrland, bedrivs mikrobiologisk diagnostik med stor bredd inkluderande områdena odling, serologi och molekylärbiologi. Förutom den renodlade bakteriologiska och virologiska diagnostiken utförs även svamp och parasit diagnostik.

Vi har ett nära samarbete med våra kliniska kollegor särskilt inom områdena infektion, allmänmedicin och barn. Vårdhygien och Smittskydd utgör också viktiga samarbetspartners.

Förutom vårt diagnostiska arbete bedriver vi även forskning och utveckling och har även ett stort ansvar för undervisning.
Din placeringsort blir Sundsvall som har ett rikt kulturliv inom både musik, konst, matkultur med direkt närhet till storslagen natur, mångfaldig idrottsverksamhet och utmärkta kommunikationer med både Stockholm och övriga Norrland.

Arbetsuppgifter

Avläsning, tolkning och bedömning av analysresultat inom klinisk mikrobiologi är en viktig del av arbetsuppgifterna. Du kommer även att delta i utvecklingsarbete, forskning, undervisning och kvalitetsarbete. Du kommer att få medicinskt ansvar för ett eller flera områden. I arbetsuppgifterna ingår även utåtriktat arbete i form av information och rådgivning till våra kunder.

Vi har ett utbildningsansvar för ST-läkare inom ämnesområdet och du kommer att delta i handledning av dessa men även av andra yrkesgrupper inom laboratorieverksamheten.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med specialistbevis inom klinisk mikrobiologi eller motsvarande. Vetenskapliga meriter och undervisningserfarenhet är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Du skall även vara målinriktad, trivas i en organisation som ständigt förändras samt vara intresserad av att utveckla diagnostiken.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anders Henriksson
Verksamhetschef
Telefon: +4660181486

Claes Henning
Överläkare
Telefon: +46702781318

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714


Tillbaka till toppen