Fysioterapeut till Habiliteringskliniken ungdom/vuxen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Habiliteringen i Västernorrland är en länsgemensam verksamhet som har ca 100 medarbetare med placering i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik.

På habiliteringsmottagningen arbetar vi utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv. Habiliteringens målgrupp är personer med varaktiga funktionsnedsättningar där de största grupperna är, autism, cerebral pares samt utvecklingsstörning. Vi ser stora fördelar med teamarbete där arbetsterapeut, kurator, psykolog, specialpedagog, logoped och fysioterapeut ingår. Teamet arbetar också tillsammans med habiliteringsläkare och sjuksköterska. En god samverkan mellan yrkesgrupper är en nödvändighet för kvalitet i arbetet med patienter och deras anhöriga/nätverk.

Nu söker vi en Fysioterapeut/Sjukgymnast till vårt team i Sundsvall för vikariatsanställning till och med 2023-12-31. Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Du blir en viktig del i vårt team där vi alla hjälps åt med gemensamma patienter. Som fysioterapeut arbetar du nära framför allt arbetsterapeut men får stöd i ditt jobb av hela teamet. Vi söker dig som vill jobba med frågor som handlar om att hjälpa patienter att klara av sitt vuxna liv.

I teamarbetet ingår bland annat att göra utredningar, bedömningar, behandling, hjälpmedelsutprovningar och uppföljningar. Som fysioterapeut arbetar du även med information, rådgivning, handledning, samverkan och utbildning till nätverk och personal. Vi erbjuder ett varierande arbete där smidighet och förmåga att hitta lösningar på stora och små problem är viktigt. Som klinik satsar vi mycket på utbildning då vi är en kunskapsbärande verksamhet. Du kommer främst att arbeta med vuxna personer.

Vi erbjuder en god arbetsmiljö med varierat arbete och goda utvecklingsmöjligheter, friskvårdstimme och individuellt anpassad introduktion.

Placeringen är i Sundsvall och teamets upptagningsområde är Härnösand, Timrå och delar av Sundsvall.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut har du tidigare erfarenhet av arbete med vår målgrupp ser vi det som meriterande. Eftersom resor ingår i tjänsten är körkort B ett krav. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du arbetar bra tillsammans med kollegor och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt därefter. Du är ansvarstagande och strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Känner du igen dig i beskrivningen? Tag då chansen att bli en av oss!
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Karin Nordström
Tf enhetschef
Telefon: +4660182882

Anna Elmehög
Fysioterapeuterna


Tillbaka till toppen