Dietist till Nationell Högspecialiserad vård för ätstörningar, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Region Västernorrland har fått tillstånd att starta Nationell högspecialiserad vård (NHV) för gruppen allvarliga ätstörningar. Det är en helt ny vårdform med både heldygnsvård och en mindre del öppenvård som planeras att starta den 1 december 2023 och verksamheten kommer vara placerad på Sundsvall sjukhus. NHV är vård som är komplex eller sällan förekommande. Vården för aktuell målgrupp kommer att bedrivas på fem platser i Sverige och dessa NHV-enheter kommer samverka kring forskning och utveckling.

Syftet med koncentration av denna vård är att vårdgivaren ska kunna upprätthålla kompetens i hela det multidisciplinära teamet, ha möjlighet att utveckla och hålla en god kvalitet på vården utan att tillgängligheten begränsas. NHV kommer ha ett nära samarbete med övriga verksamheter inom länsverksamhet psykiatri i Västernorrlands län. NHV i Sundsvall kommer också att erbjuda vård av elitidrottare med ätstörning.

Vi söker nu dig som är legitimerad dietist och som lockas av att vara en del i att bygga upp en ny verksamhet från grunden.
Här finns möjlighet att påverka och utveckla arbetssätt vid vårdavdelning och mottagning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2023-10-01.

Arbetsuppgifter

I denna roll deltar du i ett team som erbjuder behandling mot ätstörningar till individer som lider av allvarliga ätstörningar. Behandlingen är mångfacetterad och innehåller både dietetisk intervention, miljöterapi, gruppterapi, stöd vid matsituationer till patient och föräldrar, psykoedukation och andra insatser. Du kommer att ansvara för nutritions- och kostbehandling av vuxna (från 18 år), för patienter med ätstörning inom både öppen- och slutenvård. Arbetet sker huvudsakligen i team bestående av psykiatrisjuksköterskor, psykologer, kuratorer, behandlingsassistenter och läkare.

I arbetsuppgifterna som dietist ingår att vara delaktig i patientens psykiatriska behandling genom individuella samtal om kost och näringsberäkningar, samt bedömning av energi- och näringsintag och visst deltagande i olika gruppbehandlingar. Huvudsakliga målgrupper är patienter med någon form av ätstörningsdiagnos men samsjuklighet kan också förekomma. Önskvärt är om intresse finns för vidareutbildning inom psykiatrisk behandling.

Viktigt är kunskapsutveckling i verksamheten. Både internutbildning och samarbete med andra NHV enheter för utbildning kommer att ske. Parallellt kommer regelbunden handledning att ges. Möjligheter till förkovring och vidareutbildning finns liksom till forskning. Särskilt välkomnas forskningsintresse som syftar till att förbättra vården av individer med ätstörningar. Också inom forskning finns möjlighet till handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig är legitimerad dietist. Har du tidigare erfarenhet som dietist eller erfarenhet inom undervisning är det meriterande. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket motsvarande C1 enligt Europarådets nivåskala, och behärskar det i både tal och skrift.

Du som söker är nyfiken och intresserad av psykiatriskt teamarbete. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar för en god samverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-12
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Magnus Sjögren
Verksamhetschef

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832


Tillbaka till toppen