Elevassistent till Örnsköldsviks folkhögskola

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

Örnsköldsviks Folkhögskola finns i centrala Örnsköldsvik. Skolan är religiöst och politiskt obunden. På skolan arbetar ett tjugotal pedagoger samt administration, deltagarhälsa och ledning. Skolan bedriver kursverksamhet inom områdena allmän kurs, språk, kultur, hälsa, natur samt vård.

Vi söker nu en elevassistent för tillsvidareanställning med tillträde 23-08-07.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete. Som elevassistent behöver du vara självständig och trygg i att bemöta våra deltagare utifrån den hjälp med strukturering av studier som uppstår. Du kommer framför allt vara behjälplig kring studierna i allmänna ämnen samt ta ett socialpedagogiskt ansvar i och utanför klassrummet.

Folkhögskolan är en unik utbildningsform som fyller en viktig funktion i det svenska samhället. Pedagogiken betonar aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp. Vidare ingår även att vara delaktig i planering och genomförande av kurs- och skolgemensamma aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning och/ eller erfarenhet av undervisningssituationer.
Du behöver goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vidare bör du ha god datorvana och behärska olika hjälpmedel för att skapa strukturer kring studier. Kunskap och erfarenhet inom NPF är meriterande.

Du ingår i ett arbetslag med pedagoger och tillsammans med kollegor och deltagarhälsoteam skapar ni bästa möjliga förutsättningar för skolans deltagare.

För att lyckas i rollen ser vi att du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet.
Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du har god förståelse för hur deltagaren tar till sig kunskap och allas olika förutsättningar. Det är även viktigt att du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-04
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sofia Helin
Enhetschef
Telefon: +46660266705

Christina Felt
Vision
Telefon: 0660-266700

Elisabet Åhman
Enhetschef
Telefon: +46660266705


Tillbaka till toppen