Ekonomer till Controllingenheten Hälso- och Sjukvård, Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Inom Regionledningsförvaltningen finns Ekonomi och Inköp som är en stödfunktion till samtliga förvaltningar inom regionen. Controllingenhet för Hälso- och sjukvården är en av fyra enheter inom Ekonomi och Inköp och består av 20 personer.

Nu söker vi två ekonomer med placering i Sundsvall/Härnösand/Örnsköldsvik

Arbetsuppgifter

Rollen som ekonom innebär att ge stöd inom både ekonomi- och verksamhetsstyrning till chefer och medarbetare.
Som ekonom arbetar man i det löpande arbetet med att stödja och vara rådgivande till verksamheten inom områdena budget, prognoser, redovisning och uppföljning. Vid bokslut gör du sedvanliga bokslutsaktiviteter för att säkerställa rätt resultat för perioden.
Du ger ett proaktivt stöd till verksamheten med faktabaserade, analyserade och tydliga beslutsunderlag. Du kommer att arbeta både med återkommande uppföljning och analyser och vissa är av engångskaraktär. I rollen som ekonom bidrar och deltar du i förbättringsarbeten inom ekonomiområdet. Arbetet sker i nära samarbete med controller, chefer, medarbetare inom ekonomi och HR samt övriga funktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomexamen från universitet/högskola eller likvärdig kompetens erhållen genom erfarenhet, dock lägst gymnasieexamen med ekonomiinriktning. Du har minst 3 års yrkeserfarenhet inom ekonomiområdet. Vi ser att du tidigare arbetat i en stödjande och verksamhetsnära roll med budget, prognoser, uppföljning, analyser och bokslutsarbete. För att lyckas i rollen som ekonom är du analytisk, noggrann, strukturerad, nyfiken, hjälpsam och intresserad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående och har god samarbetsförmåga. Då uppdraget har många kontaktytor är det viktigt med god kommunikation med såväl chefer i verksamheten som kollegor.

Det är meriterande om du mycket goda kunskaper i Excel och har erfarenhet av ett större ekonomisystem.


Välkommen med din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension samt möjlighet att semesterväxla.

Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-06
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Katarina Rask
Enhetschef
Telefon: +4666089512

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Per Kjellin
Vision
Telefon: 073-270 40 47


Tillbaka till toppen