Verksamhetscontroller till Controllingenheten Hälso- och Sjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Inom Ekonomienheten stöttar vi verksamheter som gör skillnad på riktigt för länets invånare. Frågor har många gånger inget enkelt svar och som Verksamhetscontroller har du en viktig roll i organisationen för att skapa förståelse och tydlighet.

Vi söker nu en Verksamhetscontroller till Controllingenheten Hälso- och Sjukvård med placering i Härnösand/Sundsvall/Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

Som Verksamhetscontroller arbetar du med kvalificerat och konsultativt stöd till verksamheten med förmåga att hantera både detaljerna och helhetsperspektivet. Rollen är bred och ibland utmanande, vilket leder till ständig utveckling oavsett tidigare erfarenhet.
Du kommer att ansvara för rapportering och uppföljning av ekonomi och verksamhetsdata och ingå i enhetens ledningsgrupp tillsammans med controllers i Hälso- och Sjukvårdens områden. Du kommer arbeta i samverkan med övriga stödfunktioner med syftet att bidra till att verksamheten når uppsatta mål. Du rapporterar till enhetschef för Controllingenheten Hälso- och Sjukvård.

Arbetsuppgifterna består bland annat av rapportering i processerna budget, redovisning och prognos samt utveckla arbetssätt och samverkan. Du kommer ansvara för analyser och kalkylering av verksamhet/ekonomi samt utrednings- och utvecklingsarbete i syfte att skapa bra beslutsunderlag till cheferna.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lägst ekonomexamen på högskole- eller universitetsnivå. Du har minst 5 års yrkeserfarenhet inom ekonomiområdet och erfarenhet av budgetarbete. Vi ser att du tidigare arbetat i en stödjande och verksamhetsnära roll samt att du jobbat med rapportering.
Det är meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation och om du har erfarenhet av att skriva rapporter och tjänstemannautlåtanden. Det är också meriterande om du har erfarenhet av något av systemen Raindance eller Proceedo.

Dina personliga kompetenser omfattar förmåga att analysera och lösa komplexa frågor. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. En förutsättning för att du ska trivas i rollen är att du har intresse och vilja att hjälpa andra samt att du är en initiativtagande person med utvecklingsfokus som stödjer helhetsperspektivet.

Välkommen med din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension samt möjlighet att semesterväxla.

Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-06
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Katarina Rask
Enhetschef
Telefon: +4666089512

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Per Kjellin
Vision
Telefon: 073-270 40 47


Tillbaka till toppen