Underläkare till Lungkliniken Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Lungkliniken i Sundsvall är en avdelning bestående av 12 vårdplatser samt en mottagning med stor verksamhet inom profildiagnoserna lungcancer, obstruktiva och interstitiella lungsjukdomar.

Vill du arbeta i ett engagerat team? Vi söker nu underläkare till vår verksamhet i Sundsvall. Tjänsten avser ett vikariat på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Patienter från hela Västernorrland kommer till oss för utredning. De huvudsakliga diagnosgrupperna vid kliniken utgörs av lungcancer, kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL), respiratorisk insufficiens, astma/allergi, lung- och pleurainfektioner inklusive tuberkulos samt interstitiella lungsjukdomar såsom sarkoidos.

Som underläkare på lungkliniken roterar du mellan mottagnings- och avdelningsarbete och arbetar med vanligt förekommande arbetsuppgifter inom slutenvård.

Erbjuds du tjänsten kan du förvänta dig ta del av utvecklingen där vi satsar på ny teknisk utvecklingen som t ex EBUS.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare eller med läkarexamen med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har ett intresse inom det lungmedicinska området. Meriterande är erfarenhet från arbete inom slutenvård, särskilt om du har arbetat inom Sundsvalls sjukhus. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systemet NCS Cross.

Vidare har du kunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C enligt Europarådets nivåskala och har en språklig analytisk förmåga. Vi värdesätter ett stimulerande samarbete, såväl den interna samverkan som att samverka med externa aktörer.

I denna rekrytering sker urval och intervjuer löpande.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-15
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Hellman
Enhetschef
Telefon: 072-223 42 18

Danija Stepule
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181628


Tillbaka till toppen