Dagsjuksköterska/psykiatrisjuksköterska till BUP slutenvård, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Nu söker vi en sjuksköterske-kollega till BUP slutenvård i Sundsvall och söker dig som har ett intresse och en vilja att påverka ungas mående. Du kommer att arbeta dagtid tillsammans med andra engagerade och kompetenta kollegor.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Barn och ungdomspsykiatri (BUP) tar emot barn och ungdomar med medelsvår till svår barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. BUP har cirka 120 medarbetare med mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också barnpsykiatrisk mellanvård och slutenvård. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder i enlighet med nationella vård- och insatsprogram. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Slutenvårdsavdelning inom barn- och ungdomspsykiatrin i Sundsvall tar emot barn och unga upp till 18 år med svår eller akut psykiatrisk problematik som är i behov av psykiatrisk heldygnsvård. Vi har fem vårdplatser på avdelningen. Patienter kan vårdas enligt HSL eller LPT. Patienten vårdas alltid tillsammans med sina vårdnadshavare. På avdelningen arbetar skötare och sjuksköterska i team med läkare, kurator, psykolog, pedagog, fysioterapeut och dietist. Arbetet genomförs i samarbete med BUPs mellanvård och öppenvård. Att arbeta på BUP slutenvård är ett meningsfullt och spännande arbete då vi möter patienter i kris och patienter med stort vårdbehov.

Vi söker nu en sjuksköterska för tillsvidareanställning till vår verksamhet med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen som sjuksköterska ingår arbetsledning i det dagliga arbetet, bedömning av patienters somatiska och psykiatriska tillstånd och behov samt deltagande i vårdplanering tillsammans med psykolog, läkare, kurator, pedagog, dietist, fysioterapeut och skötare. Som avdelningssjuksköterska är du spindeln i nätet på vårdavdelningen. I rollen är du länken mellan den dagliga omvårdnadspersonalen och läkaren. Som sjuksköterska skapar och upprätthåller du dagliga rutiner tillsammans med en annan sjuksköterska samt övrig personal.

Hos oss får du ett varierande arbete tillsammans med entusiastiska kollegor. Inom Länssjukvårdsområde psykiatri och habilitering har vi en kompetenstrappa för sjuksköterskor för att kunna ge vård av högsta kvalitet och det erbjuds utbildningar både internt och externt. När du börjar hos oss får du individuell inskolning utifrån dina förutsättningar och du erbjuds även friskvårdstimme. Du arbetar dagtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, specialistkompetens inom psykiatri ses som meriterande. Har du erfarenhet av arbete på psykiatrisk slutenvårdsavdelning är det meriterande för tjänsten. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Då resor förekommer i tjänst är körkort B ett krav.

För oss är det viktigt med personlig lämplighet och för att lyckas i den här rollen ser vi att du är en lugn och stabil person med god förmåga att fatta konstruktiva beslut i vårdrelaterade situationer. Du har en mycket god samarbetsförmåga och anpassar ditt sätt att kommunicera på ett lyhört sätt utifrån person och situation. Vidare ser vi att du kan skapa struktur och göra korrekta prioriteringar i ditt arbete

Ta chansen att bli en del av vår engagerade arbetsgrupp! Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-07
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Johanna Blomqvist
Enhetschef
Telefon: +4660181125

Peter Wallner
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950


Tillbaka till toppen