Arbetsterapeut till Psykiatrisk mottagning, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vuxenpsykiatriska verksamheten i Örnsköldsvik består av två mottagningar, psykiatrisk mottagning A och B. Vikariatet avser mottagning B, som har fokus på patienter med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Mottagning A har fokus på psykosaffektiva tillstånd. Båda mottagningarna riktar sig till personer över 18 år som är i behov av psykiatrisk vård på specialistnivå. Mottagningarna är centralt belägna i Örnsköldsvik. På våra mottagningar arbetar sammanlagt ett 40-tal behandlare av olika professioner och vi bedriver teampsykiatri. Du kommer få möjlighet att träffa patienter med varierande neuropsykiatrisk problematik. Vi lägger stor vikt vid bedömning/diagnostik och evidensbaserad behandling där vi kan erbjuda ett brett behandlingsutbud.

Vi söker nu en legitimerad arbetsterapeut till vårt NPF-team i Örnsköldsvik, tjänsten avser ett vikariat under perioden 2023-11-27 till 2024-12-31.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut arbetar du i teamarbete tillsammans med andra professioner. Du jobbar med utredning och behandling av aktivitetshinder, och dess konsekvenser hos personer med varierande neuropsykiatrisk problematik. Du bidrar aktivt med ett aktivitetsperspektiv i det team som du som arbetsterapeut är involverad i. Du arbetar självständigt och teambaserat med behandling enskilt och i grupp. I arbetsuppgifterna ingår bland annat ADL-bedömningar, aktivitetsbedömningar, gruppbehandlingar, hjälpmedelsförskrivningar, hjälpmedelsutprovning, rehabilitering. Att följa med patienter till annan vårdinrättning som transportstöd förekommer. Möjlighet till handledning finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrin så ser vi det som meriterande så även erfarenhet av AMPS, PRPP eller liknande utredningsmetod. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift, engelska ser vi som meriterande.

Vi söker dig som trivs med självständigt arbete likväl som samarbete tillsammans med kollegor. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du ser möjligheter i förändring och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Är du den vi söker?
Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-06
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marie Norberg
Enhetschef
Telefon: +4666089764


Tillbaka till toppen