Resurssköterska/distriktsköterska till Hc Sollefteå och Ramsele/Junsele

Arbetsplatsbeskrivning

Att arbeta på hälsocentral är ett flexibelt och roligt arbete med möjlighet till att själv få ta ansvar men även att arbeta i team kring våra patienter. Gillar du att arbeta med varierande och utmanande arbetsuppgifter? Då kan arbetet som ambulerande sjuksköterska/distriktsköterska vara något för dig!

Hälsocentralerna Sollefteå och Ramsele/Junsele har ett starkt och nära samarbete mellan varandra. Just nu söker vi en ambulerande sjuksköterska/distriktsköterska för ett vikariat för perioden 2023-12-01 till 2024-08-31.

I rollen som resurssköterska/distriktsköterska täcker du upp för kollegor på Hälsocentralerna Sollefteå och Ramsele/Junsele som har semester eller annan frånvaro. Det kan även handla om att stärka upp på en utav Hälsocentralerna om det är tillfällig hög arbetsbelastning. Det innebär att du kan vara på olika enheter under veckan. Arbetet kommer att utgå och planeras från Sollefteå Hälsocentral.
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Väster har kommunerna Kramfors och Sollefteå som upptagningsområde och är tillsammans med närsjukvårdsområde norr och söder regionens organisation för att ge den vård som invånarna behöver ofta.

I Närsjukvårdsområde Väster ingår förutom fem hälsocentraler, verksamheter på Sollefteå sjukhus, akutmottagning, medicin, kardiologi, geriatrik och rehabilitering och neurologi samt länsövergripande uppdrag. Länsuppdragen är 1177 (vårdguiden på telefon), Ungdomsmottagningarna, FBHV (Föräldra- och barnhälsovårdspsykologerna), Barn och ungdomsentrén 7-17 år psykisk hälsa och Livsstilmedicin Österåsen.

Arbetsuppgifter

Våra hälsocentraler erbjuder ett varierande arbete med många möjligheter att få en bred erfarenhet av dagens 1:a linje vård. Vi jobbar ständigt med utveckling och digitalisering och försöker ständigt hitta innovativa lösningar för att kunna ge en trygg och säker vård. Tillsammans med dina arbetskollegor fördelar ni arbetet i teamet och verkar för ett positivt klimat på arbetsplatsen. Våra hälsocentraler är öppna vardagar mellan 08.00-16.30.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska. Är du utbildad distriktsköterska så är det meriterande för tjänsten, även tidigare erfarenhet av arbete inom primärvård är meriterande. Eftersom du är en del av ett team kring patienten är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. Körkort är ett krav för tjänsten.

För att trivas i denna roll ser vi att du som söker är en lugn och stabil person med förmåga att hantera stressiga situationer på ett kontrollerat sätt. Detta arbete kommer att innebära snabb omställning vid ändrade omständigheter, vi tror därför att det är av stor vikt att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig. I vår verksamhet är teamsamverkan en viktig del varpå det är av stor vikt att du trivs i samarbetet med kollegor och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Christina Lundholm Brorsson
Hälsocentralschef
Telefon: 073-2707577

Lisbet Pallin
Vårdförbundet
Telefon: 0612-86189


Tillbaka till toppen