Underläkare till Medicinkliniken sommar 2024, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Norr har ett sjukhus och sex regiondrivna hälsocentraler. I området finns en privat vårdcentral samt en kommun. Närsjukvårdsområde Norr har cirka 530 medarbetare och två verksamhetschefer.

Medicin/Geriatrik/Akuten Örnsköldsvik ingår i Närsjukvårdsområde norr. Medicinkliniken i Örnsköldsvik är en klinik med cirka 30 läkare. Kliniken bedriver verksamhet inom flera subspecialiteter (kardiologi, hematologi, gastroenterologi, endokrinologi, nefrologi samt reumatologi och neurologi och geriatrik).

Nu söker vi underläkare inför sommaren 2024. Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid under 8-10 veckor under sommarperioden.

Arbetsuppgifter

Som underläkare hos oss arbetar du huvudsakligen på vårdavdelning med sedvanligt avdelningsarbete med stöd av en överläkare. Du följer patienten och är delaktig i planering, beslut, inskrivning och utskrivning och utförande av vårdåtgärder. Du utför vårdplanering, dokumentation av vårdarbete, samtal med anhörigkontakter,. läkemedelsadministration och deltar i rondarbetet.

Detta är en bra möjlighet för dig som vill växa och utvecklas i din läkarroll, vi erbjuder en bra arbetsmiljö med kompetenta och positiva kollegor inom olika yrkeskategorier med gedigen kunskap och erfarenhet. Kliniken har en bred medicinsk kunskapsbas med erfarna kollegor såväl inom geriatrik samt internmedicin inkluderande subspecialiteter.

Kvalifikationer

Du som söker är läkarstudent som har avslutat minst termin nio till sommaren med godkänt resultat. Har du tidigare erfarenhet från vårdyrken är det meriterande för tjänsten.

I rollen kommunicerar du dagligen med kollegor samt patienter, det är därför viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och har stor förståelse för människors olikheter. Att du behärskar svenska i tal och skrift motsvarande C1 är en förutsättning för att lyckas i rollen. I rollen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, att du är trygg som person och i professionen har du ett patientfokuserat arbetssätt.

Vid utländsk läkarexamen skall dokument från Socialstyrelsen kunna uppvisas som styrker att du är behörig att arbeta som läkare i Sverige. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3, alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3 eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Skicka in din ansökan idag, då vi arbetar löpande med rekryteringsarbetet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Andreas Koro
Ångermanlands Läkarförening
Telefon: 070-267 88 72

Monica Henriksson
Enhetschef
Telefon: +4666089278


Tillbaka till toppen