Distrikts-/Barnsjuksköterska till BVC, Hälsocentralen Ånge

Är du distriktssköterska/sjuksköterska och vill tillhöra ett stabilt arbetslag med härliga kollegor? Vi på Hälsocentralen Ånge söker nu dig som vill utvecklas tillsammans med oss!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hälsocentralen Ånge är en mindre hälsocentral där vi strävar efter ett gott teamarbete mellan professionerna. Vår hälsocentral är belägen cirka tio mil från Sundsvall. Hos oss arbetar ett antal olika professioner som specialistutbildade allmänläkare, ST-läkare, AT-läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, rehabkoordinator, fysioterapeuter och medicinska sekreterare. Vi är ett härligt gäng om nu ser fram emot att välkomna en ny medarbetare! Vi erbjuder en utvecklande och trivsam arbetsmiljö där introduktionen planeras utifrån dina behov och önskemål.

Arbetsuppgifter

Arbetet på BVC innebär att främja barnets hälsa, trygghet och utveckling genom att stödja föräldrar i ett aktivt föräldraskap. Du gör hembesök, har tidsbokade besök på mottagningen, leder föräldragrupper, organiserar och deltar vid läkarmottagning. Du arbetar självständigt och har möjlighet att själv planera din arbetsdag. I vårt närsjukvårdsområde finns har vi ett gott samarbete mellan hälsocentralerna och som BVC-sköterska ingår du i detta nätverk. Föräldrastöd i grupp är också en del av arbetsuppgifterna. Förebyggande arbete som att tidigt identifiera och initiera åtgärder vid problem i barns hälsa, utveckling och uppväxtmiljö är en viktig del i det dagliga arbetet. Vi har precis startat upp Barnsäkert som en del av vår verksamhetsutveckling och i samverkan med andra aktörer som socialtjänst och skola. Vi bedriver även en samverkan med Folktandvården i syfte att stärka barnens munhälsa.
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska eller barnsjuksköterska. Tidigare erfarenhet från BVC ses som meriterande för tjänsten. Då vi arbetar i System Cross och PMO ser vi det som meriterande med tidigare erfarenheter av att arbeta i dessa system. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. B-körkort erfordras.

Vi ser att du har ett gott bemötande, har lätt för att samarbeta samt bidrar aktivt till en stark teamkänsla. Du är flexibel och van att arbeta självständigt med ansvar för dina uppgifter. Du har lätt för att relatera till andra människor med förståelse och kunskap för individers olika förutsättningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Camilla Rönningås
Hälsocentralschef
Telefon: +4669015693

Else-Marie Törngren Dewindt
Vårdförbundet


Tillbaka till toppen