Psykiatrisjuksköterska för samordningsuppdrag, Primärvården

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

I vårdområdet Sundsvall/Ånge ingår Granlo, Liden, Matfors, Stöde och Ånge hälsocentral. På våra enheter finns allmänspecialister, ST-läkare, AT-läkare, distriktssjuksköterskor med olika specialkompetenser, undersköterskor, kuratorer, psykolog, laboratoriepersonal, medicinska sekreterare, receptionister och sjukskrivningskoordinator. För att kunna ta ansvar för vårt gemensamma primärvårdsuppdrag och kunna erbjuda en bra tillgänglighet för våra patienter så behöver vi utvecklas tillsammans.

Vi önskar nu stärka upp vår verksamhet med en psykiatrisjuksköterska som kan arbeta i hela vårdområdet styrt utifrån var behoven finns. I uppdraget ingår att ha en samordnande funktion för våra patienter med psykisk ohälsa, läkemedelsuppföljning och utvärdering, arbeta personcentrerat med fokus på en sammanhållen vård.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen som psykiatrisjuksköterska möter du patienter med behov av en första bedömning av psykisk av patienter med psykisk ohälsa. Du kommer vara en fast kontakt för denna patientgrupp och skapa en kontinuitet i vården. Patientarbete utförs i form av telefonrådgivning, mottagningsbesök och videobesök. Du kommer ingå i ett team tillsammans med psykolog, kurator, rehabkoordinator och läkare med avstämningar veckovis för patientfall. Din arbetsinsats ger oss möjlighet till ökad tillgänglighet och ge våra patienter god och nära vård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som är specialist inom psykiatri. Du har minst 1 års erfarenhet av arbete som psykiatrisjuksköterska. Det är meriterande om du arbetat i primärvård. Du har goda svenskkunskaper i tal och skrift och du är bosatt samt folkbokförd i Sverige. Då du kommer arbeta mot flera hälsocentraler är det ett krav med B-körkort.

För att lyckas i denna roll ser vi att du har en god förmåga att skapa bärande relationer till patienter, närstående och samarbetspartners. Du har en väl utvecklad förmåga att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra yrkeskategorier. Hos oss är det viktigt med välfungerande samarbete och vi söker dig som har god samarbetsförmåga. Är du en person som gillar utmaningar och nytänkande så är du kanske den vi söker. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!
Varmt välkommen med din ansökan.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lillemor Olofsson
Hälsocentralschef
Telefon: 072-236 03 62

Annelie Sundin
Vårdförbundet
Telefon: +4669243916


Tillbaka till toppen