Psykolog till Habiliteringsteam Barn, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha ett roligt, utvecklande och spännande arbete med många aktiva och kompetenta kollegor? Vill du vara med och vidareutveckla habiliteringsmottagningen i Örnsköldsvik? Då är detta en möjlighet för dig!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet.

Länsverksamhet habilitering riktar sig till personer med varaktiga funktionsnedsättningar orsakade av medfödda/förvärvade sjukdomar och skador i centrala nervsystemet, utvecklingsstörning samt personer med autismspektrumstörning. Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället.

Inom länskliniken, arbetar cirka 100 medarbetare. På habiliteringen i Örnsköldsvik finns 4 psykologtjänster varav två arbetar i barnteamen. Vi söker nu en psykolog till ett av barnteamen för tillsvidareanställning.

I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar och vi har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Du kommer att ha tillgång till intern, extern handledning och möjligheter till vidareutbildning.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierande och innebär bland annat neuropsykologiska utredningar av varierande art och omfång, diagnostisering, behandling och stöd till barn upp till 14 år och deras familjer. Psykologen planerar och genomför självständigt sina insatser.
Konsultation och utbildningsinsatser till personalgrupper, samarbete med andra vårdgivare och organisationer ingår. Vi arbetar utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Vi ser stora fördelar med teamarbete där arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, logoped, psykolog, specialpedagog och ingår. Teamet arbetar också tillsammans med habiliteringsläkare och sjuksköterska. En god samverkan mellan yrkesgrupper är en nödvändighet för kvalitet i arbetet med barnet och deras nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du har vana att planera och genomföra psykologisk testning och har kännedom om utvecklingspsykologiska grunder. Erfarenhet av olika psykologiska behandlingsmetoder som exempelvis IBT, vidareutbildning i neuropsykologi och kognitiv beteendeterapi samt erfarenhet av barn och ungdomar med funktionshinder är meriterande. Då resor i tjänsten förekommer krävs B-körkort.

Som person har du ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Du har hög integritet samt planerar, organiserar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare. Varmt välkommen med din ansökan!
Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ann-Chatrine Nilsson-Lewander
Enhetschef
Telefon: 066089424/0701917093

Peter Sundelin
SACO
Telefon: +4666089422


Tillbaka till toppen