Arkivassistent till Regionarkivet i Härnösand, Sommaren 2024

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Vi söker nu två arkivassistenter till vårt Regionarkiv för sommarvikariat på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse under maj månad och löper till och med 2024-08-16.

Arbetsuppgifter

Regionarkivet i Härnösand har till uppdrag att löpande digitalisera så kallade "restjournalshandlingar". Det vill säga journalhandlingar som fortsätter att inkomma/genereras på papper trots att elektronisk journal införts. I arbetsuppgifterna ingår sortering, skanning och registrering i databas.

Kvalifikationer

Du som söker har fullgjord gymnasieutbildning och vana vid datorarbete. Det anses meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller annat arbete med arkiv och journalhandlingar. Har du någon form av arkivutbildning är detta också meriterande för vikariatet. Som person är du strukturerad, gillar att arbeta i grupp och har gott ordningssinne. Du har också en positiv inställning till ditt arbete och verksamheten. Du har goda svenskakunskaper i såväl tal som skrift.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Annelié Hillbom
Enhetschef
Telefon: +4661180194

Carina Ehnberg
Vision
Telefon: 060-182135


Tillbaka till toppen