Enhetschef till Akutläkargruppen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

I Närsjukvårdsområde Söder ingår Akutmottagningen, vars uppdrag är att med god tillgänglighet omhänderta patienter där det finns tidskritiska eller allvarliga sjukdoms- och olycksfall, eller patienter där det finns misstanke därom.

Akutkliniken Sundsvall har en väl uppbyggd akutläkarverksamhet och är redo att ta nästa steg i att bemanna akuten under dygnets alla timmar. Vi söker därför en enhetschef som tillsammans med kliniken vill driva den processen framåt.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Som chef i Region Västernorrland företräder du arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod. Tillträde sker enligt överenskommelse,

Arbetsuppgifter

Som läkarchef har du budget- och personalansvar och håller i medarbetar- och lönesamtal. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen med övriga chefskollegor inom Akutkliniken Sundsvall. Under 2024 kommer du ha personalansvar för ett 30-tal läkare.

I rollen ingår bland annat planering, ledning och utveckling av såväl akutläkarverksamheten som hela akuten och verksamhetsområdet. Möjlighet till klinisk tjänstgöring utifrån överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning och erfarenhet av för tjänsten relevant profession inom Hälso- och sjukvården. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete vid akutmottagning samt om du är akutläkare. Chefs- och ledarerfarenhet anses också meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och det är meriterande om du har engelskakunskaper.

Som person har du en positiv inställning till ditt arbete och verksamheten. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och du har god samarbetsförmåga. Vidare strukturerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kristoffer Backlund
Verksamhetschef
Telefon: 070-3811836

Tobias Karlsson
SACO

Lisa Flemström
SACO


Tillbaka till toppen