AT-läkare, Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland tillsätts cirka 30 AT-block hösten 2024 med 18 månaders tjänstgöring. Vi rekryterar AT-läkare med regionens framtida kompetensförsörjning i fokus och som AT-läkare är du viktig för oss. Vår ambition är att du ska utvecklas i din AT-tjänst och även efter slutförd AT vilja fortsätta vara en av oss på Region Västernorrland.

Hos oss kan du söka AT på någon av våra tre orter, Sundsvall, Örnsköldsvik eller Sollefteå. Vi erbjuder en utvecklande AT som är väl förberedande inför specialisttjänstgöring. Vi har en av Sveriges högsta AT-löner och i Sollefteå utgår även ett glesbygdstillägg på 2500kr/månaden. Om du bor utanför Västernorrland och behöver flytta för att göra AT hos oss så erbjuder vi flyttbidrag upp till 20 000kr.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du nyfiken på att veta mer om oss eller hur AT-tjänsten kan se ut? Läs mer här: https://www.rvn.se/ativasternorrland
Här hittar du även intervjuer med AT-läkare på våra tre sjukhus: https://www.rvn.se/sv/jobb-och-utbildning/klinisk-utbildning-och-praktik/at/intervjuer-med-at-lakare/

Arbetsuppgifter

AT i Region Västernorrland består av 18 månaders tjänstgöring som är uppdelad på opererande verksamhet (4,5 månader), medicinsk verksamhet (4,5 månader), psykiatri (3 månader) och allmänmedicin (6 månader). AT-tjänsten inleds antingen 2024-09-09 (v.37) eller 2024-12-09 (v.50) beroende på tidig eller sen start. Utöver det kommer du att vara anställd under två veckor (v.35-36) 2024-08-26 till och med 2024-09-08 för gemensam introduktion och utbildning. AT-tjänsten bygger på kliniskt arbete under handledning, i kombination med formaliserad utbildning. I slutet på din AT har du möjligheten att förlänga din tjänstgöring med en månad valbar placering.

Samtliga AT-tjänster är tidsbegränsade anställningar enligt lag/avtal med start som tidigast från och med 2024-08-26.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har läkarexamen och i förekommande fall beslut från Socialstyrelsen att få göra AT i Sverige. Du ska också ha goda kunskaper i det svenska språket, motsvarande C1 på EU-nivå. Vi ser gärna att du har vikarierat som underläkare men även andra vårdrelaterande yrken är meriterande. Tidigare arbetserfarenhet hos Region Västernorrland är meriterande.

För att trivas som AT hos oss är det viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig till snabbt förändrande situationer. Du har en god samarbetsförmåga där du kommunicerar väl och utför ditt arbete med stor empati och noggrannhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I din ansökan vill vi att du bifogar CV och personligt brev, där du anger varför du söker dig till vår region och vilken ort du i första hand vill göra din AT på. Har du arbetsintyg från vårdrelaterat arbete vill vi att du bifogar även detta samt kontaktuppgifter på minst två referenser.

För de som går vidare i processen kommer vi att begära in utdrag ur polisens belastningsregister, det är fördelaktigt att ha det till hands redan vid en eventuell intervju.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att intervjuer kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tidsbegr lag/avtal

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-06
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jonas Lindbäck
Enhetschef

Matilda Hedin
Samordnare
Telefon: 0660-89912

Hanne Lindbergh
Samordnare
Telefon: 060181030


Tillbaka till toppen