Chefläkare till Verksamhet kvalitet och patientsäkerhet

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Verksamheten Kvalitet och patientsäkerhet (KP) ingår i området patientsäkerhet, forskning och utveckling i Hälso- och sjukvården. Verksamheten verkar i enlighet med gällande författningar som expertfunktion i frågor kopplade till kvalitet och patientsäkerhet i syfte att uppnå en säker vård. KP:s arbete innebär bland annat att stödja verksamheterna i deras patientsäkerhetsarbete, samordna, följa upp, utveckla och utbilda vårdgivarens medarbetare på samtliga ansvarsnivåer i syfte att uppnå en säker vård.

Verksamheten innefattar flera olika funktioner; chefläkare, patientsäkerhetssamordnare, chefsjuksköterska, handläggare, vårdhygien, försäkringsmedicin samt Läkemedelsenheten.

Vi söker nu två kollegor till 50% vikariatsanställningar på 6 månader med möjlighet till förlängning. Placeringsort Sundsvall eller Örnsköldsvik. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som chefläkare har du anmälningsansvar till Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) enligt lex Maria och patientsäkerhetslagen. Du arbetar för att uppmärksamma systemfel, kulturskiftningar och prioriteringar som kan leda till patientsäkerhetsbrister. Tillsammans med chefer och medarbetare i vården och i regionledningsförvaltningen verkar du för ett systematiskt förbättringsarbete kopplat till patientsäkerhet.

Som chefläkare har du en viktig roll att skapa delaktighet och engagemang i patientsäkerhetsfrågor och förbättringsarbeten kopplat till området. Tillsammans med verksamheterna utvecklar du det proaktiva patientsäkerhetsarbetet och agerar rådgivande i diverse dialoger, exempelvis ledningsgruppsmöten.

Området är relativt nystartat inom Hälso- och sjukvården och har i uppgift att utveckla patientsäkerhetsarbetet tillsammans med verksamheterna.
Vi söker dig som är specialistläkare och som har intresse och engagemang för patientsäkerhetsfrågor och därför kan tänka dig att kombinera din tjänst som kliniker i Region Västernorrland med att vara chefläkare. Du har mångårig erfarenhet inom din specialitet gärna i någon form av strategisk position vid sidan av din kliniska erfarenhet. Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och text då arbetet innefattar att arbeta fram såväl skriftliga material som föredragningar i olika typer av beslutande forum.

Som person agerar du engagerat och skapar förtroende och samverkan. Du har väl grundade och tydliga värderingar och kan tänka begreppsmässigt på frågor i ett etiskt perspektiv. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och du är van att ta initiativ i arbetet och arbeta för att uppnå resultat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vidare vill vi vill säkra en bredd i inriktning av specialitet vilket kan påverka vårt urval av sökande.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ingrid Hammarstrand
Verksamhetschef
Telefon: 073-070 75 32

Sari Jonsson
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181017


Tillbaka till toppen