Rehabiliteringsassistent till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Vi är en kraft som binder ihop, håller samman och utvecklar länet. Inom Region Västernorrland är vi alla en del av något större.

Rättspsykiatriska regionkliniken är idag en av landets största kliniker för vård av patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård LRV. Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård LPT. Övergripande vårdresursenhetens uppdrag är bland annat att hjälpa patienterna nå förbättrad psykisk hälsa och social funktionsförmåga och erbjuda patienterna meningsfull sysselsättning och aktivitet under slutenvårdstiden.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, självständigt och ansvarsfullt arbete där du får patientkontakt och tillfälle att träffa många nya arbetskamrater. Enheten är för tillfället inne i en förändringsprocess där du som medarbetare tillsammans med dina kollegor kommer vara med och utforma verksamheten utifrån uppdraget om att hjälpa patienterna uppnå förbättrad psykisk hälsa och social funktionsförmåga samt meningsfull sysselsättning under tiden i slutenvården.

Arbetsuppgifter

Som rehabiliteringsassistent hos oss är det viktigt att du har stort intresse för människor och att du har tålamod och förmåga att sätta dig in i andras människors situation. Som person är du ansvarstagande och flexibel. Du bör ha erfarenhet av att möta människor med psykisk sjukdom. Du behöver vara lugn och trygg, pedagogisk samt trivas att arbeta strukturerat. Det är mycket positivt om du är kreativ har ett intresse och erfarenheter av skapande aktiviteter och/eller hälsofrämjande arbete. Vi ser gärna att du har musikaliska färdigheter och att du kan handleda patienter som är intresserad av att utveckla sina färdigheter inom området musik.

Dina arbetsuppgifter består av att utföra delegerade uppgifter som tex ADL-träning, funktionsträning, väglett lärande, social träning, planera och genomföra gruppverksamhet. Fokus för insatserna är att återerövra färdigheter och förmågor eller träna in färdigheter som integreras i patienternas vårdprocess. Arbetet sker med stöd av tvärprofessionella team vid verksamheten. Arbetet utgår från remisser med frågeställning om aktivering, fysisk aktivitet, kartläggning eller behandlande insatser, där kreativa och lärande aktiviteter används som instrument och ram. Verksamheten tillämpar både ett habiliterande och rehabiliterande förhållningssätt. I arbetet ingår journalföring och samverkan med övrig vårdpersonal vid kliniken.

Vi söker dig som

 • Har relevant utbildning exempelvis undersköterska, mentalskötare, rehabiliteringsassistent, behandlingsassistent, socialpedagog, fritidsledare, musikterapeutisk utbildning via högskola eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • Körkort B

Det är meriterande för tjänsten om du

 • Har erfarenhet av musikhandledning
 • Erfarenhet av vårdarbete inom psykiatri eller socialpsykiatriska fält
 • Flerspråkig

För att lyckas i rollen tror vi att du har dessa personliga egenskaper

 • Samarbetsförmåga
 • Pedagogisk insikt
 • Flexibel
 • Strukturerad
 • Självgående

Region Västernorrland

Med cirka 7000 medarbetare och över 200 yrken ansvarar vi på Region Västernorrland för flera av de verksamheter som är allra viktigast för invånarnas möjlighet att delta i samhället. Här gör din kunskap och ditt engagemang skillnad inom allt från hälso- och sjukvård till kultur, miljö och hållbarhet. Bli en del av ett lag där alla behövs. Tillsammans för ett växande Västernorrland. 

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid. Läs mer om Region Västernorrland och hur det är att jobba tillsammans med oss: Region Västernorrland - Att jobba i Region Västernorrland (rvn.se).

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kan därför komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-07
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jim Nordin
Rekryterande chef
Mobiltelefon: +46768680718

Mika Mikkola
Kommunal


Tillbaka till toppen