IT-specialist till Område IT, MT och Digitaliering, Region Västernorrland

Vi är en kraft som binder ihop, håller samman och utvecklar länet. Inom Region Västernorrland är vi alla en del av något större.

Område IT, MT och Digitalisering har i uppdrag att utveckla och förvalta övergripande och gemensamma processer för området. Området ansvarar också för tjänster inom dessa delar och samordnar regionens digitaliseringsarbeten. IT-verksamhetens uppdrag är att leverera IT-tjänster av hög kvalitet och säkerhet till regionens verksamhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support till en komplex och livgivande verksamhet. IT arbetar i stor utsträckning även som beställarorganisation eftersom regionens IT-drift sköts av en extern leverantör.

Till enheten för systemförvaltning infrastruktur söker vi nu en IT-specialist med inriktning mot Microsoft 365 och Exchange. Enheten ansvarar för förvaltning av regionens infrastruktur, och närliggande tjänster, via olika förvaltningsobjekt. Som IT-specialist i ett av dessa förvaltningsobjekt arbetar du tillsammans med andra IT-specialister och en förvaltningsledare med drift, förvaltning och vidareutveckling av de tjänster som ingår i objektets leverans. Vår verksamhet finns i huvudsak placerad i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik och placeringsort för den här tjänsten bestäms i överenskommelse.

Inom IT är vi cirka 90 personer, alla med varierande bakgrund och erfarenhet. Vi värdesätter och strävar efter ett öppet arbetsklimat där vi hjälper varandra att utvecklas. Det innebär att du som är en del av vårt arbetslag får tillgång till en fantastisk bredd och kompetens i din vardag hos dina kollegor, samtidigt som du delar med dig av din erfarenhet till andra.

Arbetsuppgifter

Microsoft 365 är ett dynamiskt område i ständig förändring. I ditt uppdrag agerar du teknisk expertis och stöd till verksamheten i frågor inom ditt ansvarsområde. Du kommer bland annat att:

 • Säkerställa tjänsternas funktionalitet och användbarhet
 • Identifiera utvecklingsbehov för ökad verksamhetsnytta
 • Delta i interna och externa projekt samt hålla kontakten med berörda leverantörer
 • Ha löpande omvärldsbevakning av områdets utveckling

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning inom IT-området, alternativt motsvarande kunskaper från arbetslivserfarenhet
 • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • Har arbetat med molntjänster i verksamheter med fler än 500 användare
 • Har erfarenhet av liknande uppdrag
 • Är certifierad inom området Microsoft 365
 • Har kunskap inom ITIL eller förvaltningsmodellen PM3

För att lyckas i rollen ser vi att du har dessa personliga egenskaper

 • Självgående
 • Samarbetsförmåga
 • Serviceinriktad
 • Strukturerad

Region Västernorrland

Med cirka 7000 medarbetare och över 200 yrken ansvarar vi på Region Västernorrland för flera av de verksamheter som är allra viktigast för invånarnas möjlighet att delta i samhället. Här gör din kunskap och ditt engagemang skillnad inom allt från hälso- och sjukvård till kultur, miljö och hållbarhet. Bli en del av ett lag där alla behövs. Tillsammans för ett växande Västernorrland. 

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Läs mer om Region Västernorrland, våra förmåner och hur det är att jobba tillsammans med oss: Region Västernorrland - Att jobba i Region Västernorrland (rvn.se).

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kan därför komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-20
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Thobias Strindlund
Rekryterande chef
Mobiltelefon: +46738041808

Magnus Johansson
SACO

Charlie Berglund
Vision


Tillbaka till toppen